Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

FÖR STARK GRYTA HJÄLP!!!!!

  • Sebben003 2 mars 2013

    Hej!
    Jag har lagat en gryta, men råkade ha i alldeles för mycket chilipulver i den. Hur kan man rädda den? Har provat att ha i två burkar creme fraiche, men det hjälpte inte så jättemycket. Ska även sägas att det är rätt mycket gryta, gjord på högrev med champinjoner, vin, öl och rotfrukter i samt även lite grädde och vatten då.. Har hört att man kan tillsätta lite potatis och låta koka med i typ 10-15 minuter för att lindra.. Hjälper detta? eller har ni några supertips?

    TACKSAM FÖR SNABBA SVAR

  • LillaJa 2 mars 2013

    Ja att använda sig av en skalad rå potatis, som får koka med en stund brukar vara ett bra knep att rädda en för starkt kryddad maträtt. Ibland får man upprepa/ta bort den första...och i med en ny.Lycka till ! (Y)

  • Sebben003 2 mars 2013

    Tack! ska prova detta idag. Återkommer med resultat!

  • Sebben003 2 mars 2013

    Hade i lite mer creme fraiche, lite grädde, ganska mycket mjölk och väldigt mycket vatten samt även tre potatisar.. Nu blev den nästan för klen istället så får krydda upp den litegrann. Men det blev betydligt bättre än innan :)

  • bjarnew 2 mars 2013

    Prova med lite sirap...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.