Vet att man ska plasta in maten ordentligt som ska frysas in i ett självavfrostat frys....för annars försvinner väl fukten och så ur maten. Men hur fort går det tills maten är dålig om man fryser in det utan att plasta in det ordentligt. Ska göra en semifreddo idag och den ska ätas på lördag. Kan den stå i fryset i sin form med plastfolie över utan att bli konstig?? Eller är det för länge? Hur gör jag annars för att täcka över en sån form med lösa kanter??
Linna54 oktober 2012
Kan du inte ställa hela formen i en stor plastpåse innan du ställer den i frysen?
slarvan4 oktober 2012
Skrivet av Linna5 den 4 okt 2012
Kan du inte ställa hela formen i en stor plastpåse innan du ställer den i frysen?
Såna fryspåsar räcker inte till...i alla fall inte 5L påsar som jag har. Men man kanske kan ta såna soppåsar....det kanske räcker?
Linna54 oktober 2012
Jag hade tagit en ICA-kasse eller nåt utanpå min inplastade form.
Amika4 oktober 2012
Har självavfrostande frys och det är inga problem att behålla semifreddon i formen med plastfolie över. Jag gjorde en blåbärsparfait som jag ställde i frysen med plastfolie över och den åt vi 3 veckor senare. Den var jättegod och hade ingen hinna på heller.
knyppeltanten4 oktober 2012
Jag använder soppåsar på rulle till stora frysförvaringar, gärna dubbla eftersom de är rätt tunna.
Vet att man ska plasta in maten ordentligt som ska frysas in i ett självavfrostat frys....för annars försvinner väl fukten och så ur maten. Men hur fort går det tills maten är dålig om man fryser in det utan att plasta in det ordentligt. Ska göra en semifreddo idag och den ska ätas på lördag. Kan den stå i fryset i sin form med plastfolie över utan att bli konstig?? Eller är det för länge? Hur gör jag annars för att täcka över en sån form med lösa kanter??
Kan du inte ställa hela formen i en stor plastpåse innan du ställer den i frysen?
Kan du inte ställa hela formen i en stor plastpåse innan du ställer den i frysen?
Såna fryspåsar räcker inte till...i alla fall inte 5L påsar som jag har. Men man kanske kan ta såna soppåsar....det kanske räcker?
Jag hade tagit en ICA-kasse eller nåt utanpå min inplastade form.
Har självavfrostande frys och det är inga problem att behålla semifreddon i formen med plastfolie över. Jag gjorde en blåbärsparfait som jag ställde i frysen med plastfolie över och den åt vi 3 veckor senare. Den var jättegod och hade ingen hinna på heller.
Jag använder soppåsar på rulle till stora frysförvaringar, gärna dubbla eftersom de är rätt tunna.