Jag har då frusit in både ugnspannkaka och vanliga tunna pannkakor. :) Bra som matlåda att ha på lut i frysen IMHO.
Amika29 februari 2012
Absolut. Det går jättebra att frysa ugnspannkaka, precis som mamamia sa. Den kan bli lite torr i kanterna om man värmer den i micron sen, men det är inget som direkt stör. Äter jag den hemma så brukar jag värma på den i stekpannan lite istället för att använda micron. :)
stbcn112229 februari 2012
Det går jättebra. Brukar laga en stor sats för att kunna
ta fram när det är bråttom eller när barnbarnen kommer
The_mama97mia29 februari 2012
Tips - väldigt enkelt att skära i "lagoma" bitar o bara frysa in i en plastpåse, enkelt att ta fram o tina i micron eller flytta över till matlådan, o så är det enkelt att se vad det är man har frusit. Fast jag har tagit fel på lasagne o ugnspannkaka ibland... Lär mig aldrig att vara duktig på att skriva på vad det är jag fryser in! Suck...
Kakan198629 februari 2012
Tusen tack för alla svar :)
Ellee29 februari 2012
Jag gillar inte återuppvärmd ugnspannkaka tycker den blir konstig i smak och konsistens :S
nleif1 mars 2012
Absolut går den att frysa. Blir dessutom inte sämre av att värmas upp. Men helst ska man inte köra den i micron. Då kan konsistensen bli lite tråkig, speciellt om man kör den lite för länge. Nej, med smör i stekpannan blir den mumsigare än färsk, nästan i alla fall.
Bra sås reder sig själv (Y)
Josses1 mars 2012
Skrivet av mama97mia den 29 feb 2012
.. Lär mig aldrig att vara duktig på att skriva på vad det är jag fryser in! Suck...
Det där känner jag igen...{clap}
annna161 mars 2012
Det går fint att frysa pannkaka!
Dela pannkakan i 12 bitar och frys in dem i lagom portioner.
Lägg smörpapper mellan bitarna och sedan i plastpåse.
Tina, värm i mikron vid behov v pannkaka. RIv vitkål och blanda med lingonsylt och ät till, gott, gott.
Som rubriken säger, kan man frysa ugnspannkaka?
Jag har då frusit in både ugnspannkaka och vanliga tunna pannkakor. :) Bra som matlåda att ha på lut i frysen IMHO.
Absolut. Det går jättebra att frysa ugnspannkaka, precis som mamamia sa. Den kan bli lite torr i kanterna om man värmer den i micron sen, men det är inget som direkt stör. Äter jag den hemma så brukar jag värma på den i stekpannan lite istället för att använda micron. :)
Det går jättebra. Brukar laga en stor sats för att kunna
ta fram när det är bråttom eller när barnbarnen kommer
Tips - väldigt enkelt att skära i "lagoma" bitar o bara frysa in i en plastpåse, enkelt att ta fram o tina i micron eller flytta över till matlådan, o så är det enkelt att se vad det är man har frusit. Fast jag har tagit fel på lasagne o ugnspannkaka ibland... Lär mig aldrig att vara duktig på att skriva på vad det är jag fryser in! Suck...
Tusen tack för alla svar :)
Jag gillar inte återuppvärmd ugnspannkaka tycker den blir konstig i smak och konsistens :S
Absolut går den att frysa. Blir dessutom inte sämre av att värmas upp. Men helst ska man inte köra den i micron. Då kan konsistensen bli lite tråkig, speciellt om man kör den lite för länge. Nej, med smör i stekpannan blir den mumsigare än färsk, nästan i alla fall.
Bra sås reder sig själv (Y)
.. Lär mig aldrig att vara duktig på att skriva på vad det är jag fryser in! Suck...
Det går fint att frysa pannkaka!
Dela pannkakan i 12 bitar och frys in dem i lagom portioner.
Lägg smörpapper mellan bitarna och sedan i plastpåse.
Tina, värm i mikron vid behov v pannkaka. RIv vitkål och blanda med lingonsylt och ät till, gott, gott.