Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa ugnspannkaka?

  • Kakan1986 29 februari 2012

    Som rubriken säger, kan man frysa ugnspannkaka?

  • The_mama97mia 29 februari 2012

    Jag har då frusit in både ugnspannkaka och vanliga tunna pannkakor. :) Bra som matlåda att ha på lut i frysen IMHO.

  • Amika 29 februari 2012

    Absolut. Det går jättebra att frysa ugnspannkaka, precis som mamamia sa. Den kan bli lite torr i kanterna om man värmer den i micron sen, men det är inget som direkt stör. Äter jag den hemma så brukar jag värma på den i stekpannan lite istället för att använda micron. :)

  • stbcn1122 29 februari 2012

    Det går jättebra. Brukar laga en stor sats för att kunna
    ta fram när det är bråttom eller när barnbarnen kommer

  • The_mama97mia 29 februari 2012

    Tips - väldigt enkelt att skära i "lagoma" bitar o bara frysa in i en plastpåse, enkelt att ta fram o tina i micron eller flytta över till matlådan, o så är det enkelt att se vad det är man har frusit. Fast jag har tagit fel på lasagne o ugnspannkaka ibland... Lär mig aldrig att vara duktig på att skriva på vad det är jag fryser in! Suck...

  • Kakan1986 29 februari 2012

    Tusen tack för alla svar :)

  • Ellee 29 februari 2012

    Jag gillar inte återuppvärmd ugnspannkaka tycker den blir konstig i smak och konsistens :S

  • nleif 1 mars 2012

    Absolut går den att frysa. Blir dessutom inte sämre av att värmas upp. Men helst ska man inte köra den i micron. Då kan konsistensen bli lite tråkig, speciellt om man kör den lite för länge. Nej, med smör i stekpannan blir den mumsigare än färsk, nästan i alla fall.

    Bra sås reder sig själv (Y)

  • Josses 1 mars 2012

    Skrivet av mama97mia den 29 feb 2012

    .. Lär mig aldrig att vara duktig på att skriva på vad det är jag fryser in! Suck...
    Det där känner jag igen...{clap}

  • annna16 1 mars 2012

    Det går fint att frysa pannkaka!
    Dela pannkakan i 12 bitar och frys in dem i lagom portioner.
    Lägg smörpapper mellan bitarna och sedan i plastpåse.
    Tina, värm i mikron vid behov v pannkaka. RIv vitkål och blanda med lingonsylt och ät till, gott, gott.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.