Hej
Tänkte göra egna potatisgnocci.
Är det någon som vet om det går att frysa dessa??
zonale2 april 2008
Kul,rosie1, att det är fler som gillar hemlagad gnocci. Går att frysa. Har gjort det med färska, vacumpackade som min kusin skickat från Österrike. Kan inte vara någon skillnad. Vart har du det receptet. Blev intresserad.:)
rosie12 april 2008
Hej
Tack för tipset!
Hittade receptet på webben..
750 g mjölig potatis
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk margarin
Koka pot. med skal. låt den ånga torr, skala och pressa ner i en skål.
Tillsätt övriga ingredienser, blanda ihop. Ta upp degen, dela i 6 bitar.
rulla 1 cm tjocka längder, skär i 1½ cm bitar.
Tryck till med en gaffel. Lägg dem på en kökshandduk en stund.
Koka dem i saltat vatten ca 20 st i taget.
Klara när de flyter upp.
Stek dem sedan i smör innan servering.
Mvh/Rosie
MatAnders2 april 2008
Kanon va kul måste testa göra egna är bra gott.....(Y)
styvan2 april 2008
Låter gott, måste testa!!(Y)
ThomasP2 april 2008
Vad äter man till gnocci // Thomas
Nettie2 april 2008
Undrar som Thomas, vad äter man till?
zonale2 april 2008
I Österrike, där jag har mina rötter har man dem i stället för pasta eller ris. Finns säkert fler sätt.
MatAnders2 april 2008
Det är en typ av potatispasta så alla pasta såser går bra.
segerwitch2 april 2008
:DGnocci gud så gott,jag vet att i nord italien så har man samma såser som till pasta,
men det är första gången jag hör att dom steks???Dom äts också till ragu, eller till
Bacalao. Men det är så jätte gott, det är bara min man och jag,så det är länge sen jag gjorde
gnocci.(Y)
rickybaja8 april 2008
Prov med lite parmesan och finhackad gräslök i är inte alls dumt(Y)
Hej
Tänkte göra egna potatisgnocci.
Är det någon som vet om det går att frysa dessa??
Kul,rosie1, att det är fler som gillar hemlagad gnocci. Går att frysa. Har gjort det med färska, vacumpackade som min kusin skickat från Österrike. Kan inte vara någon skillnad. Vart har du det receptet. Blev intresserad.:)
Hej
Tack för tipset!
Hittade receptet på webben..
750 g mjölig potatis
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk margarin
Koka pot. med skal. låt den ånga torr, skala och pressa ner i en skål.
Tillsätt övriga ingredienser, blanda ihop. Ta upp degen, dela i 6 bitar.
rulla 1 cm tjocka längder, skär i 1½ cm bitar.
Tryck till med en gaffel. Lägg dem på en kökshandduk en stund.
Koka dem i saltat vatten ca 20 st i taget.
Klara när de flyter upp.
Stek dem sedan i smör innan servering.
Mvh/Rosie
Kanon va kul måste testa göra egna är bra gott.....(Y)
Låter gott, måste testa!!(Y)
Vad äter man till gnocci // Thomas
Undrar som Thomas, vad äter man till?
I Österrike, där jag har mina rötter har man dem i stället för pasta eller ris. Finns säkert fler sätt.
Det är en typ av potatispasta så alla pasta såser går bra.
:DGnocci gud så gott,jag vet att i nord italien så har man samma såser som till pasta,
men det är första gången jag hör att dom steks???Dom äts också till ragu, eller till
Bacalao. Men det är så jätte gott, det är bara min man och jag,så det är länge sen jag gjorde
gnocci.(Y)
Prov med lite parmesan och finhackad gräslök i är inte alls dumt(Y)