Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

gnocci

  • rosie1 2 april 2008

    Hej
    Tänkte göra egna potatisgnocci.
    Är det någon som vet om det går att frysa dessa??

  • zonale 2 april 2008

    Kul,rosie1, att det är fler som gillar hemlagad gnocci. Går att frysa. Har gjort det med färska, vacumpackade som min kusin skickat från Österrike. Kan inte vara någon skillnad. Vart har du det receptet. Blev intresserad.:)

  • rosie1 2 april 2008

    Hej
    Tack för tipset!
    Hittade receptet på webben..

    750 g mjölig potatis
    1 ägg
    2½ dl vetemjöl
    1 tsk salt
    2 msk margarin
    Koka pot. med skal. låt den ånga torr, skala och pressa ner i en skål.
    Tillsätt övriga ingredienser, blanda ihop. Ta upp degen, dela i 6 bitar.
    rulla 1 cm tjocka längder, skär i 1½ cm bitar.
    Tryck till med en gaffel. Lägg dem på en kökshandduk en stund.
    Koka dem i saltat vatten ca 20 st i taget.
    Klara när de flyter upp.
    Stek dem sedan i smör innan servering.
    Mvh/Rosie

  • MatAnders 2 april 2008

    Kanon va kul måste testa göra egna är bra gott.....(Y)

  • styvan 2 april 2008

    Låter gott, måste testa!!(Y)

  • ThomasP 2 april 2008

    Vad äter man till gnocci // Thomas

  • Nettie 2 april 2008

    Undrar som Thomas, vad äter man till?

  • zonale 2 april 2008

    I Österrike, där jag har mina rötter har man dem i stället för pasta eller ris. Finns säkert fler sätt.

  • MatAnders 2 april 2008

    Det är en typ av potatispasta så alla pasta såser går bra.

  • segerwitch 2 april 2008

    :DGnocci gud så gott,jag vet att i nord italien så har man samma såser som till pasta,
    men det är första gången jag hör att dom steks???Dom äts också till ragu, eller till
    Bacalao. Men det är så jätte gott, det är bara min man och jag,så det är länge sen jag gjorde
    gnocci.(Y)

  • rickybaja 8 april 2008

    Prov med lite parmesan och finhackad gräslök i är inte alls dumt(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.