Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God Kycklingpaj!!?

  • 13 januari 2001

    Ett kungarike för ett recept på en god kycklingpaj!!!

  • 15 januari 2001

    Detta kanske kan passa..?Pajdeg:3 dl mjöl125 g smör2-3 msk vattenFyllning:1 grillad kyckling1 msk smör1/2 tsk salt1/2 krm svartpeppar1 liten purjolök1 röd paprika1 gul paprika2 msk smör1 msk curry3 ägg2 1/2 dl matlagningsgrädde1-2 tsk sambal oelek1 dl riven lagrad ostGör pajdegen. Låt den stå i kylskåpet ca 30 min. Förgrädda den i 200° ugn ca 10 min. Skära kycklingen. Tvätta grönsakerna och dela dem i bitar.Fräs smör och curry. Tillsätt sedan grönsakerna och kycklingen. Vispa ägg, grädde + kryddor + sambal oelek. Lägg grönsaksblandningen och kycklingen i pajskalet, häll över äggblandningen, lägg osten överst och grädda sedan i 200° ugn, ca 30 min

  • 15 januari 2001

    Min favorit!Kycklingpaj med vitlök Pajdeg: 2 dl vetemjöl, 150 g75 g kallt smörFyllning:3 ägg1 dl kesella gourmet1 dl vispgrädde350 g grillat kycklingkött100 g färsk parmesanost 1 krm rosmarin1 vitlöksklyfta75 g gröna oliver1 dl kesella gourmetca 50 g torkade marinerade tomaterBlanda vetemjöl, smör i bitar och kesella i en matberedare och kör till en deg. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp på kanterna av formen. Ställformen i kylen. Lägg tomaterna i blöt i ljummet vatten ca 30 min. Sätt ugnen på200 grader. Dela och kärna ur oliverna. Finhacka vitlök, rosmarin och rivparmesanosten grovt. Skär kycklingköttet i bitar och blanda alltsammans i en skål. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Lägg blandningen i formen medpajdegen. Vispa samman ägg, kesella och grädde och häll över pajen. Grädda inedre delen av ugnen ca 40 min. Låt pajen vila ca 10 min före servering.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.