Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grava lax och försvara

  • Nettan75 18 december 2008

    Jag har hittat jättemånga roliga recept här på gravad lax, och jag tänker prova iallafall ett par stycken nu inför jul.

    Nu är det så att jag har en stor bit lax, med skinn frusen och funderar på hur länge hemgravad lax håller sig i kylen, från det att man tinat den och påbörjat jobbet så att säga.

    Sedan hade jag även tänkt göra ugnsbakad lax av en del av firren, och dum som jag är delade jag inte på den innan jag frös ner den =/

    Är det fram med sticksågen :p och dela på fisken, eller har nån ett bra tips?

    Och titeln ska givetvis inte vara "försvara" utan "förvara" *flinar generat*

  • Gnurf 18 december 2008

    Hållbarheten är 1-2 veckor, ju noggrannare du är med att stoppa in den snabbt i kylen dess längre hållbarhet. Sticksåg, eller en vanlig handsåg skulle jag rekomendera.

    Jasså, du gör så god gravlax att du måste försvara den!?? *imponerad* :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.