Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulyás

  • 30 december 2000

    Hej!Receptet på gulyás måste vara felskrivet och det avser väl inte äkta ungerskt gulyás?Jag lagar ofta gulyás men inte på samma sätt.

  • 2 januari 2001

    Gulasch är en av Ungerns mest kända rätter. Jag tycker att receptet är alldeles korrekt. Här kommer en variant som jag har fått av en ungrare!(6 pers.)360 g. nötkött800 g. potatis80 g. (5 msk) ister eller smör 140 g. grön paprika150 g. gul lök1 tomat1 msk. paprikapulvervattensaltvitlökkumminfrön1 l köttbuljongSkär köttet i 1,5-2 cm stora tärningar. Bryn den hackade löken i det smälta matfettet tills den är guldgul. Sänk värmen och rör snabbt ned paprikapulvret.Lägg iöttet under fortsatt omrörning. Salta. När köttet är brynt och all vätska har ångat bort. Tillsätt kumminfröna,finhackad vitlök och litet kallt vatten.Lägg på ett lock och låt köttet långsamt bräseras. Rör om då och då och tillsätt små mängder av vatten om det behövs - köttet ska sjuda, inte kokas! Skär potatisen, den grönapaprikan och tomaten i centimeterstora tärningar. Precis innanköttet är helt mjukt: Reducera skyn, lägg i den tärnade potatisen och bryn den lätt. Tillsätt köttbuljongen, paprika - och tomattärningarna och låt det hela småkoka tills paprikan mjuknat.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.