Såhär vid starten av ännu en säsong av TV-programmet Halv åtta hos mig kan jag inte låta bli att bli nyfiken på vad alla här på MK skulle välja att bjuda på i en liknande situation. Så därför tänker jag fråga, hur ser er bästa bjudmeny ut? Skulle ni satsa på smak och lagat från hjärtat eller är råvaror och exklusivitet viktigast?
kallebakom13 september 2013
jag skulle gå på smak,tycker tråkigt dom som går på enkelt och exklusivt och dyrt typ hummer
och löjrom och oxfile,mkt roligare dom som bjuder på nå lite ovanligre typ pitepalt eller hemmarökt fisk eller dom som gjorde hela menyn på grillen !
mariec13 september 2013
Jag och några vänner har gjort detta. Min blygsamhet förbjuder mig berätta vem som vann {embarrassed}
* Tapas med spännade smaker från Medelhavet
* Fläskfilé med italienska smaker
Patate Arrosto
Serverade med Viniga och Äggiga såser
* Hemmagjord glass med knäckigt täcke och blandade bär
Inga dyra ingredienser, men gott :D
Erajscha14 september 2013
Jag skulle gjort en meny på temat "tre länder"
Sverige
Smögenbakelser
England
Rostbiff, rostad potatis, grönsaker , yorkshirepudding och skysås
Italien
Gino med hemgjord chokladglass
rosatalo15 september 2013
Jag skulle gå efter årstider och svenskt eller finskt tema.
Såhär till hösten skulle förrätten bestå av något med kantareller, kanske stuvade och inbakade i krispig smördeg.
Huvudrätten måste ju bli älgskav, sonen har levererat älgen efter senaste jakten, potatismos gjord på mandelpotatis till och tranbärsgelé.
Sist men inte minst en lingonstrut, hembakad strut förstås och med hemgjord lingonsylt.
Kanske inte så originellt, men jag är ju inte så originell jag heller så varför göra sig till.
Erajscha15 september 2013
Skrivet av rosatalo den 15 sep 2013
Kanske inte så originellt, men jag är ju inte så originell jag heller så varför göra sig till.
För mig som inte har någon älgjägare i min närhet och som sällan ens ser till mandelpotatis tycker jag att det lät nästan exotiskt, och gott!
Såhär vid starten av ännu en säsong av TV-programmet Halv åtta hos mig kan jag inte låta bli att bli nyfiken på vad alla här på MK skulle välja att bjuda på i en liknande situation. Så därför tänker jag fråga, hur ser er bästa bjudmeny ut? Skulle ni satsa på smak och lagat från hjärtat eller är råvaror och exklusivitet viktigast?
jag skulle gå på smak,tycker tråkigt dom som går på enkelt och exklusivt och dyrt typ hummer
och löjrom och oxfile,mkt roligare dom som bjuder på nå lite ovanligre typ pitepalt eller hemmarökt fisk eller dom som gjorde hela menyn på grillen !
Jag och några vänner har gjort detta. Min blygsamhet förbjuder mig berätta vem som vann {embarrassed}
* Tapas med spännade smaker från Medelhavet
* Fläskfilé med italienska smaker
Patate Arrosto
Serverade med Viniga och Äggiga såser
* Hemmagjord glass med knäckigt täcke och blandade bär
Inga dyra ingredienser, men gott :D
Jag skulle gjort en meny på temat "tre länder"
Sverige
Smögenbakelser
England
Rostbiff, rostad potatis, grönsaker , yorkshirepudding och skysås
Italien
Gino med hemgjord chokladglass
Jag skulle gå efter årstider och svenskt eller finskt tema.
Såhär till hösten skulle förrätten bestå av något med kantareller, kanske stuvade och inbakade i krispig smördeg.
Huvudrätten måste ju bli älgskav, sonen har levererat älgen efter senaste jakten, potatismos gjord på mandelpotatis till och tranbärsgelé.
Sist men inte minst en lingonstrut, hembakad strut förstås och med hemgjord lingonsylt.
Kanske inte så originellt, men jag är ju inte så originell jag heller så varför göra sig till.
Kanske inte så originellt, men jag är ju inte så originell jag heller så varför göra sig till.
För mig som inte har någon älgjägare i min närhet och som sällan ens ser till mandelpotatis tycker jag att det lät nästan exotiskt, och gott!