Kan någon skänka mig ett recept på Hasselbackspotatis?
20 juni 2001
Skala jämnstora potatisar. Skär skåror, men inte helt igenom. De ska sitta ihop i botten. Lägg i smord ungsfast form.Pensla alla potatisar med rikligt med smält smör. Salta och peppra. Ställ in i 200-225 graders temp ca:20-25 min. Pensla med smöret lite då och då. Sedan strör man över lite rivebröd och riven ost. (Eller bara rivebröd om man vill)Pensla inte något mer. Låt stå inne ca: 20 min till, tills potatisen är mjuk och har vacker färg.Lycka till!
Kan någon skänka mig ett recept på Hasselbackspotatis?
Skala jämnstora potatisar. Skär skåror, men inte helt igenom. De ska sitta ihop i botten. Lägg i smord ungsfast form.Pensla alla potatisar med rikligt med smält smör. Salta och peppra. Ställ in i 200-225 graders temp ca:20-25 min. Pensla med smöret lite då och då. Sedan strör man över lite rivebröd och riven ost. (Eller bara rivebröd om man vill)Pensla inte något mer. Låt stå inne ca: 20 min till, tills potatisen är mjuk och har vacker färg.Lycka till!