Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp med förrätt

  • Bakomanen 23 oktober 2013

    Hej

    Ska på middag och ska laga förrätt att ha med mig. Huvudrätten ska bli någonting med rökt fisk men mer vet jag inte.....

    Skulle bli glad för tips till förrätt {lashes}

  • Pinkyandbrain 23 oktober 2013

    http://www.tasteline.com/Recept/Makrillrilette

    Testa att göra något liknande? :)

  • bitten56 23 oktober 2013

    Vad sägs om att göra Barbros härliga laxrulle. Den finns bland mina egna recept.

  • MosterNettan 23 oktober 2013

    Carpaccio smakar lätt och gott som förrätt. Passar i mitt tycke lika bra till kött- eller fiskvarmrätt.

    Här är en variant.

    Carpaccio på oxfilé

  • AngieH 23 oktober 2013

    Kanske använda varmrökt lax? Jag gjorde en förrätt med varmrökt lax, citronäpplen och senapssås förra helgen, det var en hit! Och enkelt.

    Recept finns här: http://angiehults.blogspot.se/2013/10/forratt-lax-citronapplen-och-senapssas.html

    Men nu när jag tänker på det kanske det blir för likt huvudrätten?

  • annapatrik 23 oktober 2013

    Jag tror jag skulle gjort något med rökt renstek och pepparrot med creme fraiche. Ska jag ha något med mig och förbereda så varför inte små rullar av tunnbröd eller små snittar. Jag skulle valt något med kött för att bryta mot fisk till varmrätt.

  • FiaBerg 24 oktober 2013

    Kan du värma maten där?
    Blinier med tillbehör är en favorit här hemma. Serveras t.ex med smetana eller cfmed hackad rödlök och kallrökt lax (kanske inte passar om det blir lax til huvudrätt dock) eller med rökt kött istället eller annat passande.
    Är du ambitiös så är smörgåstårtebakelser väldigt gott, fick till huvudrätt är ju inte lika mastigt som kött så då kan förrätten vara lite mastig.
    Eller några olika tapaser på en tallrik med lite bröd och aioli :-)

  • smulpajen1 24 oktober 2013

    Västerbottensostpaj (endera gjord i små aluminiumportionsformar eller en stor skuren i inte alltför stora bitar) tycker jag alltid funkar. Gärna m romsås till.

    I annat fall skulle jag nog gjort ngt med räkor till förrätt för denna huvudrätt (räkorna håller sig till fisktemat men är mycket mildare i smaken än den rökta fisken). Lycka till!

  • walterego 25 oktober 2013

    För att medverka i "tråden" passar nog Sushi som en handske? Lätt att sno ihop, ätes kall med ljummen vasabisås.

  • amoz 26 oktober 2013

    Här kommer mina tips på lätta och goda förrätter.
    Amoz lax- och räkcocktail
    Hawaii-räkor.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.