Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur förvarar jag färskost?

  • klotet 22 augusti 2009

    Hej!
    Var på europeisk matmarknad idag och köpte franska blå-& vitmögelostar direkt av tillverkaren. Jag fick de inslagna i papper. Nu undrar jag om de ska förvaras på det viset i kylen eller om jag ska slå in dem i plastfolie? Det börjar lukta lite väl mycket.....:)
    Parmesanosten rev jag och frös in direkt. Tydligen bästa sättet att undvika att den möglar.

    Någon som har erfarenhet?

  • The_mama97mia 22 augusti 2009

    hmmm.. har faktiskt ingen aning, men tänker att när man köper vanligt vit eller blåmögelost i affärerna så är det väl ofta plastat...

  • anmawa 27 augusti 2009

    :'(Jag hoppar på samma tråd lat som jag är. Har fått över för mycket Kvibilleädelost och brie. Kan man frysa dessa eller är det bäst att äta sig fördärvad? Vore tacksam för hjälp.

  • The_mama97mia 27 augusti 2009

    Jag har frusit brieost, tagit upp mest för att värma eller baka in i smördeg. Blåmögelosten går ju att riva o frysa in, utmärkt att ha i ostfyllningar av alla de slag, vet inte hur den beter sig om du serverar den som en BIT ost efter frysning.

  • The_mama97mia 27 augusti 2009

    ... tänker påe n annan tråd här om vad vi har kastat för mat - hmmm.. jag har kastat mögelost som möglat.... snacka om dubbelarbete...

  • osita 28 augusti 2009

    Pröva med att lägga den på ett fat (var för sig) och linda om gladpack (plastfolie).

    Eller lägg de på locket av en plastburk och lägg burken ovanpå och stäng. (Alltså bara allt upp och ner).

    Här lägger man all färsk ost som getost, ko-ost etc. på ett hushållspapper på ett fat utan plastfilm.

  • klotet 28 augusti 2009

    Tusen tack för alla tips!(Y)

  • anmawa 28 augusti 2009

    (L)Jag tackar också för tipsen och hoppas att klotet inte blev ledsen för att jag trängde mig på.

  • monac 28 augusti 2009

    spännade med ost/mat marknad!
    Här hemma hinner aldrig ostar bli speciellt gamla...:p
    ät och njut! fyll frysen med nått annat!(L)
    -det går bra att frysa med återuppstår inte i sitt ursprungliga skick...i synnerhet inte brie.ädelosten blir smulig (men vad gör det om man ska ha den att gratinera med!)
    ..vad jag vet,men det kanske finns special knep för de med?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.