Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur fryser jag in plommonen?

  • finelinan 11 augusti 2012

    Jag har mängder med körsbärsplommon att ta hand om. Hur fryser jag lättast in dem? I de flesta sylt- och marmeladrecept ska kärnorna koka med en stund, och rackarna är ju rätt små så det känns lite tidsödande att stå och kärna ur dem nu. Kan man frysa in dem som de är bara?

  • robzon 13 augusti 2012

    Hejsan
    frys in hela frukten... tänk bara på att då du använder dom så minska lite på vätskan i receptet
    jag fryser in min frukt och kokar allt eftersom jag behöver sylt marmelad osv..
    prövade ett recept med frysta plommon och tog vätska efter receptets angivelse och det blev som en soppa ... vilken miss >:( ...jag kokar på svag värme eftersom då du minskar vätskan har det stor riska att bränna fast i botten av grytan
    Lycka till

  • finelinan 14 augusti 2012

    Skrivet av robzon den 13 aug 2012

    Hejsan
    frys in hela frukten... tänk bara på att då du använder dom så minska lite på vätskan i receptet
    jag fryser in min frukt och kokar allt eftersom jag behöver sylt marmelad osv..
    prövade ett recept med frysta plommon och tog vätska efter receptets angivelse och det blev som en soppa ... vilken miss >:( ...jag kokar på svag värme eftersom då du minskar vätskan har det stor riska att bränna fast i botten av grytan
    Lycka till



    Och då kokar du sylten med hela frukten och kärnan i? Och fiskar sedan upp kärnorna?

  • robzon 15 augusti 2012

    japp det gör jag ..frukten delar sig ju under kokningen .. så då fiskar jag upp kärnorna ...är det då att du tycker det blir för stora fruktbitar i satsen brukar jag fuska och dela upp hälften av koket och mixa med stavmixer och röra i hop det igen...Obs inga kärnor får vara då så kolla noga
    änn har ingen klagat på det jag gjort

  • Countrygirl 15 augusti 2012

    Kan tipsa om den här Plommonchutney som jag gjorde förra året. Har ätit och gett bort i mängd. I år har jag tyvärr ganska tomt på plommonträdet. :(

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.