Jag vill laga klyftpotatis och denna rätt http://www.kokaihop.se/recept/fest-kycklinggryta till söndag. Däremot har jag inte den blekaste hur man lagar två saker i ugnen samtidigt. Ska man bara byta plats på dem så att bägge får färg eller fins det något bra knep för att lyckas?
bjoli19810 januari 2013
Jag skulle antagligen försöka få in dem bredvid varandra i ugnen, eller köra potatisen "nästan klar" så pass att den har fått färg och sedan ställa den under för att inte få för mycket övervärme, för kycklingen skulle väl bara få lite färg från ugnen, så man kan köra den mestadels på plattan?
Emshi10 januari 2013
Smart, tack så mycket för hjälpen:) lagar inte så mycket annat än matlådemat, så när man väl ska laga ngt roligare till middag blir jag alltid ställd på hur man ska få ihop det:)
irrevirre11 januari 2013
Det är inte så att det är en varmluftsugn? Om man använder den funktionen är det inga problem:)
Josses11 januari 2013
Jag har ingen varmluftsugn men emellanåt gör jag två saker i ugnen samtidigt ändå.
Ryms formarna bredvid varandra så ställer jag dem så annars ställer jag dem över varandra på vars sitt galler (har förmånen att ha två) och efter ett tag byter jag plats.Den nedre formen ställer jag långt ner så att den övre inte kommer så högt upp och nära värme-elementet.
Det var ju ett bra förslag detta om att göra potatisen nästan klar innan nästa form ställs in.
Emshi19 januari 2013
Tack för svaren! Det är ingen varmluftsugn jag har, en liten studentugn är det. Ställde ön potatisen först, satte sedan om formen med kycklingen överst för att osten skulle få färg. Bytte plats när det nästan var färdigt och slog på grillfunktionen, så fick potatisen lite mer färg. Blev bra faktiskt:)
Jag vill laga klyftpotatis och denna rätt http://www.kokaihop.se/recept/fest-kycklinggryta till söndag. Däremot har jag inte den blekaste hur man lagar två saker i ugnen samtidigt. Ska man bara byta plats på dem så att bägge får färg eller fins det något bra knep för att lyckas?
Jag skulle antagligen försöka få in dem bredvid varandra i ugnen, eller köra potatisen "nästan klar" så pass att den har fått färg och sedan ställa den under för att inte få för mycket övervärme, för kycklingen skulle väl bara få lite färg från ugnen, så man kan köra den mestadels på plattan?
Smart, tack så mycket för hjälpen:) lagar inte så mycket annat än matlådemat, så när man väl ska laga ngt roligare till middag blir jag alltid ställd på hur man ska få ihop det:)
Det är inte så att det är en varmluftsugn? Om man använder den funktionen är det inga problem:)
Jag har ingen varmluftsugn men emellanåt gör jag två saker i ugnen samtidigt ändå.
Ryms formarna bredvid varandra så ställer jag dem så annars ställer jag dem över varandra på vars sitt galler (har förmånen att ha två) och efter ett tag byter jag plats.Den nedre formen ställer jag långt ner så att den övre inte kommer så högt upp och nära värme-elementet.
Det var ju ett bra förslag detta om att göra potatisen nästan klar innan nästa form ställs in.
Tack för svaren! Det är ingen varmluftsugn jag har, en liten studentugn är det. Ställde ön potatisen först, satte sedan om formen med kycklingen överst för att osten skulle få färg. Bytte plats när det nästan var färdigt och slog på grillfunktionen, så fick potatisen lite mer färg. Blev bra faktiskt:)