Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur svalt har ni i kylskåpet?

  • ditolina 12 september 2008

    Jag har + 4 grader. Jag älskar när mjölken är iskall att dricka :p
    Men däremot funderar jag över hur det påverkar jäsningen, när man kalljäser eller har surdeg i kylen?? :o

    Hur kallt har ni och vad tror ni om jäsningen?

  • anluk 12 september 2008

    Har ca 6 grader i kylen. Men min kyl har spel. Ibland fryser den istället för kyler. Måste ta tag i detta. Har inte en aning om jäsningen. Men någon annan kanske vet.

  • medstam 12 september 2008

    Har 6 -8 grader i kylen ,förvarar medicin som ska ha den temperaturen ,så det är bara att foga sej i detta, ock jag tycker att det är lagom kallt
    Hej föresten är ny o tycker att detta verkar vara en bra "sida" . Man behöver ju alltid nya recept på mat

  • tina62 12 september 2008

    Jag har +5 grader.

  • softis 12 september 2008

    jag har +3 i kylen å minus 19 i frysen.

  • babbs 3 oktober 2008

    Jag har +5 i kylen och +18 i frysen, dessutom har jag en speciallåda som håller +-0 till +1. Kanonbra.:D

  • Smulpajen 3 oktober 2008

    +3 i kylen och -21 i frysen:)

  • irrevirre 3 oktober 2008

    Här är det +8 i kylen och minus 18 i frysen. Jag har förstått nu att +8 i kylen är max vad som är bra. jag skall sänka till +6 nu. Det sparar energi. Men varmare vill jag nog inte ha.

  • jowa 21 oktober 2008

    +4 grader. Mjölk håller t ex märkbart mycket längre där än vid t ex +8 grader som jag testade under en kortare period. I frysen har jag -20 grader, det lägsta min frys klarar av annars hade jag gärna haft kallare. Glass skall ätas iskall och inte ljummen!

  • boz1965 21 oktober 2008

    Skrivet av ditolina den 12 sep 2008

    Jag har + 4 grader. Jag älskar när mjölken är iskall att dricka :p
    Men däremot funderar jag över hur det påverkar jäsningen, när man kalljäser eller har surdeg i kylen?? :o

    Hur kallt har ni och vad tror ni om jäsningen?


    Jag föredrar att ha 2 - 3° i kylen. Precis som du älskar jag iskall mjölk. Men det är inte bara därför, utan för att matvarorna håller sig fräschare och håller längre.

    Har inte märkt av några negativa effekter på varken surdeg eller kalljäsning av denna temperatur.

  • The_mama97mia 21 oktober 2008

    Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
    Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.

  • Jessika 21 oktober 2008

    +5 i kyl och -18 i frysen. Håller med om att allt håller längre då dessutom är det ju +4-+8 som rekommenderas för kyl och -18 - -23 i frys. I alla fall vad jag hört.

  • Pirkko 21 oktober 2008

    Jag har +2° i kylen och -26° i frysen.

  • boz1965 21 oktober 2008

    Skrivet av mama97mia den 21 okt 2008

    Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
    Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.


    Kall luft sjunker, så nederst i kylen är det kallast. Såvida du inte har en fläkt (finns i de lite dyrare modellerna) som cirkulerar luften, då ska temperaturerna vara utjämnade.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.