Hur svalt har ni i kylskåpet?

Dela
Har 6 -8 grader i kylen ,förvarar medicin som ska ha den temperaturen ,så det är bara att foga sej i detta, ock jag tycker att det är lagom kallt
Hej föresten är ny o tycker att detta verkar vara en bra "sida" . Man behöver ju alltid nya recept på mat
+4 grader. Mjölk håller t ex märkbart mycket längre där än vid t ex +8 grader som jag testade under en kortare period. I frysen har jag -20 grader, det lägsta min frys klarar av annars hade jag gärna haft kallare. Glass skall ätas iskall och inte ljummen!
Skrivet av ditolina den 12 sep 2008

Jag har + 4 grader. Jag älskar när mjölken är iskall att dricka
Men däremot funderar jag över hur det påverkar jäsningen, när man kalljäser eller har surdeg i kylen??

Hur kallt har ni och vad tror ni om jäsningen?


Jag föredrar att ha 2 - 3° i kylen. Precis som du älskar jag iskall mjölk. Men det är inte bara därför, utan för att matvarorna håller sig fräschare och håller längre.

Har inte märkt av några negativa effekter på varken surdeg eller kalljäsning av denna temperatur.
Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.
Skrivet av mama97mia den 21 okt 2008

Jag har +5 grader, perfekt när man kan ställa in gradtal på kylen. Har splirrans Bosch kyl o frys men har inte riktigt blivit vän med kylen, det har hänt att mjölken surnat i förtid, jag fattar nog inte var det är kallast o bäst att ställa mjölken... Hmmm... Men jag lär mig väl.
Har inga synpunkter på surdegsjäsningen, tyvärr.


Kall luft sjunker, så nederst i kylen är det kallast. Såvida du inte har en fläkt (finns i de lite dyrare modellerna) som cirkulerar luften, då ska temperaturerna vara utjämnade.

Redigerat den 21 okt 2008 kl. 19:40