I våran generation har..

I våran generation har det följt med att ALDRIG diska en gjutgärnspannor,grytor,stekpannor osv!

Håller med om att fixa den med saltet!för det ska funnka!

Det där med diskmedel,AJABAJA!
Det är där många gör fel,för att de råkat bränna fast något,eller inte orkat diska den direkt efter matlagningen.......Man skadar pannorna med diskmedel!

Som mormor o mamma alltid sa,hur tror du dom gjorde förr i tiden,de la ner den i hett vatten,diska ur,ställde på spisen,och satte på o värmde upp pannorna med matfett och torka ur,sen var den som ny igen........

Man ska bränna in fett i pannorna,spelar ingen roll om de är margarin eller olja,men när man märker att de börjar bli hett i pannan,stä'nger jag av plattan,och ta hushållspapper,o torka upp de överflödiga fettet,låter den stå på platan tills den svalnat,FÄRDIG!

Och gör man detta varje gång man annvänt den,den blir bara bättre o bättre med tiden.

mormor sa,ju äldre desto bättre!*ler
20 feb 2009 kl. 08:20