jäst

Dela
Hej monix!
Jag vet inte om jäst går att frysa, jag tror spontant inte det, men man vet ju aldrig....
Men varför inte pröva torrjäst i stället?
Det brukar jag använda mig av i bland
Det har ju en mycket lång hållbarhet o alltså bra att ha hemma när lustan faller på!
Pröva det! Man kan dessutom då göra degar med högre temperatur än med den vanliga jästen o det är ju bra.
Apropå jäst, är det någon som har erfarenhet av Dr Oetker jäsblandning? Degen ska jäsa fortare och man behöver tydligen inte vara så noga med temp på degvätskan.

Är ju lite skeptisk, är ju tvärtemot allt man lärt sig om bakning där lång jästid ska få brödet godare och smakämnena utvecklas.

Är väldigt nyfiken om någon testat detta.
Skrivet av popik den 13 aug 2008

Ibland i brödrecept med surdeg så ska man ta 10 g jäst men hur sjutton mäter man upp 10 g ?


Jag använder alltid en digital våg. Sen jag började väga alla ingredienser har resultatet också blivit bättre Jag bakar mycket surdegsbröd och använder alltid den lilla mängden du skrev. Ibland ännu mindre.
Skrivet av lenajeanette den 17 maj 2008

Apropå jäst, är det någon som har erfarenhet av Dr Oetker jäsblandning? Degen ska jäsa fortare och man behöver tydligen inte vara så noga med temp på degvätskan.

Är ju lite skeptisk, är ju tvärtemot allt man lärt sig om bakning där lång jästid ska få brödet godare och smakämnena utvecklas.

Är väldigt nyfiken om någon testat detta.

Oops! Det blev inte riktigt rätt.
Föregånde svar var till denna frågan.
Skrivet av lenajeanette den 17 maj 2008

Apropå jäst, är det någon som har erfarenhet av Dr Oetker jäsblandning? Degen ska jäsa fortare och man behöver tydligen inte vara så noga med temp på degvätskan.

Är ju lite skeptisk, är ju tvärtemot allt man lärt sig om bakning där lång jästid ska få brödet godare och smakämnena utvecklas.

Är väldigt nyfiken om någon testat detta.


Hej! Jag har bakat på detta flera gånger och är nöjd.Har alltid torrjästen hemma som en reserv.Tycker att Dr Oetker har bra varor.Vad säger ni andra?