Tillbehör:
Potatis 0,8 kilo
Smör 50,0 gram
Grönsallad
Tillagning (30 min )
Skala och koka i lättsaltat vatten.
Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.
Förbered sallad.
Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.
Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.
Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.
pihal25 december 2011
Det viktigaste när man lagar till känguru är att låta det var lite rött inuti, annars kan det lätt bli torrt. Det smakar som nötkött fast lite sötare.
farmoringer25 december 2011
Okej, tack för svar....(Y)
farmoringer27 december 2011
Nu är kängurun uppäten. Den var jättegod. Serverades medium rare och med rödvinssås och ugnsrotfrukter..
boz196527 december 2011
Skrivet av farmoringer den 27 dec 2011
Nu är kängurun uppäten. Den var jättegod. Serverades medium rare och med rödvinssås och ugnsrotfrukter..
{eat}
gimmiahug27 december 2011
Fantastiskt! Jag har bott i Australien och känguru var en favvo (dock inte bland befolkningen i AU, de föredrog alla fisk och skaldjur framför kött rent generellt) - jag och min dåvarande sambo gillade att antingen grilla filén hel, eller mala köttet och göra supergoda burgare av den; vi hällde i en halv flaska ostronsås i smeten (finns ingen godare sälta) och en massa, massa fett så att det hela blev saftigt.... YUM! Lite bröd, tillbehör och pommes till det..... jag måste tillbaka till Australien. Nu.
Nu har jag köpt mig kängurumedaljonger.
Är det nån som har nåt kryddtips och tillagningstips så är det välkommet..
Känguru tillreder du på samma sätt som nötkött. (Y)
Ok, var det så lätt..haha..
Lite inspiration kanske:
Kängurufilé med senapssås
Kängurufilé 600,0 gram
Spiskummin (mald)
Kardemumma (mald)
Salt & peppar
Matfett (smör) 1,5 msk
Sås:
Steksky+vatten 1,5 dl
Vispgrädde 1,5 dl
Soja (japansk) 1,0 msk
Senap (fransk osötad) 1,0 msk
Tillbehör:
Potatis 0,8 kilo
Smör 50,0 gram
Grönsallad
Tillagning (30 min )
Skala och koka i lättsaltat vatten.
Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.
Förbered sallad.
Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.
Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.
Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.
Det viktigaste när man lagar till känguru är att låta det var lite rött inuti, annars kan det lätt bli torrt. Det smakar som nötkött fast lite sötare.
Okej, tack för svar....(Y)
Nu är kängurun uppäten. Den var jättegod. Serverades medium rare och med rödvinssås och ugnsrotfrukter..
Nu är kängurun uppäten. Den var jättegod. Serverades medium rare och med rödvinssås och ugnsrotfrukter..
{eat}
Fantastiskt! Jag har bott i Australien och känguru var en favvo (dock inte bland befolkningen i AU, de föredrog alla fisk och skaldjur framför kött rent generellt) - jag och min dåvarande sambo gillade att antingen grilla filén hel, eller mala köttet och göra supergoda burgare av den; vi hällde i en halv flaska ostronsås i smeten (finns ingen godare sälta) och en massa, massa fett så att det hela blev saftigt.... YUM! Lite bröd, tillbehör och pommes till det..... jag måste tillbaka till Australien. Nu.