Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Känguru

  • farmoringer 25 december 2011

    Nu har jag köpt mig kängurumedaljonger.
    Är det nån som har nåt kryddtips och tillagningstips så är det välkommet..

  • boz1965 25 december 2011

    Känguru tillreder du på samma sätt som nötkött. (Y)

  • farmoringer 25 december 2011

    Ok, var det så lätt..haha..

  • boz1965 25 december 2011

    Lite inspiration kanske:

    Kängurufilé med senapssås

    Kängurufilé 600,0 gram
    Spiskummin (mald)
    Kardemumma (mald)
    Salt & peppar
    Matfett (smör) 1,5 msk

    Sås:
    Steksky+vatten 1,5 dl
    Vispgrädde 1,5 dl
    Soja (japansk) 1,0 msk
    Senap (fransk osötad) 1,0 msk

    Tillbehör:
    Potatis 0,8 kilo
    Smör 50,0 gram
    Grönsallad

    Tillagning (30 min )

    Skala och koka i lättsaltat vatten.

    Putsa köttet fritt från hinnor. Krydda med spiskummin, kardemumma och salt.

    Förbered sallad.

    Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek köttet 5 minuter på var sida. Tag av och låt vila ca 10 minuter.

    Sås: Sila köttskyn tillbaka i pannan och tillsätt grädde och soja. Koka ner såsen till nästan halva volymen. Smaka av med senap, salt och peppar. Senap får inte koka, blir besk.

    Mosa potatis med lite smör. Smaka av med salt och peppar. Forma gärna cylindrar av moset.

  • pihal 25 december 2011

    Det viktigaste när man lagar till känguru är att låta det var lite rött inuti, annars kan det lätt bli torrt. Det smakar som nötkött fast lite sötare.

  • farmoringer 25 december 2011

    Okej, tack för svar....(Y)

  • farmoringer 27 december 2011

    Nu är kängurun uppäten. Den var jättegod. Serverades medium rare och med rödvinssås och ugnsrotfrukter..

  • boz1965 27 december 2011

    Skrivet av farmoringer den 27 dec 2011

    Nu är kängurun uppäten. Den var jättegod. Serverades medium rare och med rödvinssås och ugnsrotfrukter..


    {eat}

  • gimmiahug 27 december 2011

    Fantastiskt! Jag har bott i Australien och känguru var en favvo (dock inte bland befolkningen i AU, de föredrog alla fisk och skaldjur framför kött rent generellt) - jag och min dåvarande sambo gillade att antingen grilla filén hel, eller mala köttet och göra supergoda burgare av den; vi hällde i en halv flaska ostronsås i smeten (finns ingen godare sälta) och en massa, massa fett så att det hela blev saftigt.... YUM! Lite bröd, tillbehör och pommes till det..... jag måste tillbaka till Australien. Nu.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.