Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel i mat

  • MatAnders 16 november 2012

    Jag har just upptäckt att det blir väldigt gott med lite kanel i grytor gärna tomatbaserade, kombinationen kanel,spiskummin,paprika pulver och chili lyfter smakerna rejält men tänk på att den inte får dominera på något sätt.
    Har ni några bra mat tips med kanel?

  • Hams 16 november 2012

    Jag håller med ! Brukar ha lite kanel i köttfärssåsen, alternativt kalops, tillsammans med santa maria's krydda Cacao och Chili. Lyfter fram smakerna väldigt bra =) har man inte kryddan kan man tillsätta vanlig cacao i liten mängd.

  • boz1965 16 november 2012

    Kanel används i bl.a. moussaka och i en del nordafrikanska rätter. Klart underskattad krydda enligt min enkla åsikt.

    Kryddblandning till moussaka

  • elleave 16 november 2012

    Testa detta:

    http://www.ica.se/recept/kyckling-med-kanel-kardemummacouscous-inyama-ye-nkukhu-3942/

  • Mayaf 16 november 2012

    jag brukar ofta använda kanel i maten. tex.. i kötfärsblandning .. när du steker köttfärs o lök tillsätt sen kanel salt svartpeppar och gurkmeja... helt underbart

  • TTJ 16 november 2012

    Kokade aroniasaft och lät en kanelstång koka med ett tag. Resultatet blev riktigt gott!!! (Y)

  • Cassiopeya 16 november 2012

    Kanel i mat har jag inte testat så mkt, men jag har gjort plommonmarmelad med kanel och rabarbersaft med kanel, mycket gott!

  • boz1965 16 november 2012

    Nästa gång du brygger kaffe så lägg en kanelstång i kannan innan du sätter igång bryggaren. I mitt tycke är det hur gott som helst. :)

  • Cassiopeya 16 november 2012

    Skrivet av Mithrandir den 16 nov 2012

    Nästa gång du brygger kaffe så lägg en kanelstång i kannan innan du sätter igång bryggaren. I mitt tycke är det hur gott som helst. :)


    Det kanske vore ngt! Jag brukar tillsätta några droppar kardemummaessence i kaffet, blir också jättegott! (L)

  • MatAnders 17 november 2012

    Kul tack för alla tips.

  • evaullabritt 17 november 2012

    En av mina favoriteätter är en renskavsgryta med mycket kanel och grädde, dessutom lök, svamp, paprika renskav, salt och peppar förståss. Det år kanelen som gör denna rått. Mina gäster har alltid svårt att gissa vilka kryddor grytan innehåller.

  • evaullabritt 17 november 2012

    Glömde skriva att tomatpure också ingår. Receptet finns här: http://www.matklubben.se/recept/renskavsgryta_med_kanel_102144.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.