Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knastrigt bröd

  • zimzim 20 maj 2008

    Jag tänkte baka bagette men för den inte knastrig så där frassig som den blir i butik,vad gör jag för fel??:(
    Hade varit bra med lite råd..(L)

    Med vänliga hälsningar
    Lena

  • Bianca 20 maj 2008

    Ställ in en liten bunke(metall) med vatten så ånga bildas eller spraya bröden med vattenspruta innan du sätter in dem.

  • The_mama97mia 20 maj 2008

    [recept]5250[/recept ]
    Detta lät som ett bra recept - kolla in ugnstemperaturen...

  • The_mama97mia 20 maj 2008

    Fransk baguette

  • tantdrake 20 maj 2008

    Man kan också öppna ugnsluckan en gång eller två och spraya in en dutt vatten på botten av ugnen, då förångas vattnet och skorpan blir knaprig.
    Finsk baguettebastu :p

  • kiafia 20 maj 2008

    Jag hade en fråga om detta för nån vecka sen och fick tipset att "kasta" in vatten i början av baktiden...ställ alltså in brödet och ta sen ca. 1/5dl vatten och kasta in på botten av ugnen...stäng lucka kvickt så inte ångan försvinner..
    Jag testade och blev glatt överraskad....goda knastriga baugetter fick jag till :p
    Provade även blomsprutandet men blev inte lika nöjd med det.

    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.