Koka röda linser

Dela
läst nånstans den exakta tiden för att koka röda linser. men tror att det måste accepteras att de blir lite mosiga...de är ju skalde och halverade...inte mycket som "håller i hop" alltså! Kanske du kan välja en anna typ av Linser om du ska ha dem typ till en sallad...
Små bruna eller gröna!
Gröna linser är super goda att grodda föresten!

m.v.h./Monac
Skrivet av monac den 17 apr 2009

läst nånstans den exakta tiden för att koka röda linser. men tror att det måste accepteras att de blir lite mosiga...de är ju skalde och halverade...inte mycket som "håller i hop" alltså! Kanske du kan välja en anna typ av Linser om du ska ha dem typ till en sallad...
Små bruna eller gröna!
Gröna linser är super goda att grodda föresten!

m.v.h./Monac




Men dom tar mycket längre tid att koka va?
Skrivet av monac den 17 apr 2009

läst nånstans den exakta tiden för att koka röda linser. men tror att det måste accepteras att de blir lite mosiga...de är ju skalde och halverade...inte mycket som "håller i hop" alltså! Kanske du kan välja en anna typ av Linser om du ska ha dem typ till en sallad...
Små bruna eller gröna!
Gröna linser är super goda att grodda föresten!

m.v.h./Monac


Hur gör du då när du groddar gröna linser?
Förstår inte riktigt...är det svårt att hitta hela röda linser!??

GoGreens torkade röda linser...som finns i varenda ICA, Coop, Hemköp osv...är det inte RIKTIGA röda linser!?? Brukar jag göra linssoppa med då och då (mums)...iofs inte vegetariskt eftersom jag blandar i fint tärnad kassler/skinka för att bredda aminosyraspektrat lite
Vad bra, då struntar jag i att handla sådana! Alltså poängen med röda linser är väl lite att de ska mosa sig men som sagt finns det hela sådana, de håller ihop bättre men man får leta leta leta innan man hittar dem.

I England finns även gula linser som kokar lika snabbt som röda men håller sig hela - kanske finns det även här? Har inte tänkt på att kolla efter sådana faktiskt.
Ja, jag skulle vilja bli bättre på att äta baljväxter. Är väldigt glad över att jag verkligen älskar min linssoppa, med en hembakt macka med keso!! Men det är väl bara att kämpa på och göra som man gjorde med grönsaker, rotfrukter osv en gång i tiden. Vänja sig...lite successivt
Detsamma här faktiskt. Det var inte många år sedan jag fullkomligt avskydde baljväxter men vill man käka nyttigt finns det inget bättre än bönor etc. Linssoppa tycker jag numera är supergott, även chili con carne o dyl.... men vad som verkligen övertygade mej var Jamie Olivers spanska soppa med kikärter - tror att receptet finns på hans sida www.jamieoliver.com ! I den har man alla möjliga grönsaker samt chorizo (den äkta sorten, inte varmkorven som här i Sverige kallas choriz och den är den godaste soppan jag någonsin ätit - och det tycker alla jag bjudit den på också - testa! Jag gör typ åtta liter åt gången och fryser in, ändå är den slut inom en månad. Testa testa testa!
Kikärter är superduper.
De ska dock ligga i blöt ca 2 timmar - iallafall de jag köper: ICAs ekologiska.
Men det är ju inga problem. T.ex. en ledig morgon när man kliver upp, blötläggning medan man gör annat. Koktiden sedan ligger på 30-60 minuter.
Brukar ta hela paketet och sedan frysa in i mindre påsar. Bara att ta fram vid behov!
Just det där med att frysa kokta baljväxter funkar bättre för mej än att använda de på burk; det är mycket lättare att bära hem torkade och så är visst GI-värdet något bättre om man kokar själv. Om man lägger bönorna i påsar och plattar till dem blir bönorna styckfrysta så är det lätt att ta fram vad man behöver!