Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?
The_mama97mia17 januari 2010
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.
Vad tänker du göra, men bara inte idag???
LatmajaMia (Y)
lena417 januari 2010
Fläskben i stor påse i frysen, Vet inte vad jag ska göra med den. Egen slaktad gris så det är inte rimmat.
Å mama97mia ett bra recept på pitepalt vill jag ha. Har aldrig gjort det. Men min gubbe skulle bli jätteglad om jag fixa de. Hans mor gjorde alltid det, och det va bara bäst.
flingsalt17 januari 2010
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.
Vad tänker du göra, men bara inte idag???
LatmajaMia (Y)
Hur lyckas du ha keso ståendes? Man kan ju äta keso till allt! Och det är ju bara så himla gott! På mackan med avokado o rödlök, som tillbehör till den starka maten, till salladen, ha i grytan... Jag har svårare att komma på vad jag inte kan ha keso till. hehe Nu blev jag jättesugen på keso.
Jag ska göra fisklasagne... men så har det varit i några år nu...:o
Jag ska göra storkok på potatis- och purjosoppa imorrn tänkte jag...
The_mama97mia17 januari 2010
tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,
Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..
Okänd17 januari 2010
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
Massa keso! Hemlagad ostkaka vetja..
Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.
Vad tänker du göra, men bara inte idag???
LatmajaMia (Y)
mattant4117 januari 2010
Laga vet jag inte men jag har ända sen före nyår tänkt att i år ska jag skriva matsedlar för hemmet, gjorde det förut ett par år och det är ganska kul att titta tillbaka + att det finns nerskrivet allt jag bakade under dessa år. Huu då säger jag när jag tänker på hur mycket fett och socker det bliev.
boz196517 januari 2010
Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)
Gnurf17 januari 2010
Måhända confitera ett stycke Gås!!?? :D:p:D
Skrivet av boz1965 den 17 jan 2010
Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)
123Linnea18 januari 2010
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
kareng18 januari 2010
Till grillat har vui ofta pommes men det mesta funkar i potatisväg i ugn mm
jag skall prova på vildsvins färs som jag skall köpa av en jägare tacksam för recept o erfarenheter av er
Gnurf18 januari 2010
Coleslaw såklart. Till efterrätt en stor Kexchoklad...alltid stor Kexchoklad efter revbensspjäll...(Y)
Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
123Linnea18 januari 2010
Skrivet av Gnurf den 18 jan 2010
Coleslaw såklart. Till efterrätt en stor Kexchoklad...alltid stor Kexchoklad efter revbensspjäll...(Y)
Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
Fyyy, nu var du inte snäll... Men tack för kvällsmålstipsen. Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?
Erajscha18 januari 2010
Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
Potatis och rödkål, familjen får brunsås också...
Brynt ris, gelé och ärtor är inte dumt till heller.
mooseella18 januari 2010
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010
tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,
Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..
Jag brukar lägga några matskedar med keso i min omelett, mättande och gott. Strö över finhackad purjolök och hackad tomat.. Blir jättegott...(Y)
zudette18 januari 2010
Jag hade tänkt koka palt och då på mammas vis med kornmjöl i så den inte blir så blek och smaklös som vetemjölspalten blir som jag oftast bjuds på här i Luleå! Sen ska jag göra blodpuddning på farmors vis som kokas i linneduk i en gryta på spisen. I Västerbottens inland tror jag att det kan kallas "påsapalt'n" men hemma i trakterna runt Burträsk sa vi blodpudding! Det är mina projekt som ska bli av..... när det blir....(Y)
Gnurf18 januari 2010
Jag brukar köra frysta bär (tex blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär), en halv banan, mango, kiwi, päron, krossat linfrö, proteinpulver (Vassleprotein, sk Whey-80), lättmjölk, kanel osv. Går att blanda lite av varje...men inte allt samtidigt såklart. Mixa med blender eller stav...blir lite som en kall milkshake...(L)
Skrivet av 123Linnea den 18 jan 2010
Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?
farmoringer18 januari 2010
Idag så ska jag göra slottstek. Men jag måste göra gele endera dan. För det sista som är kvar går åt till steken idag.
Nästa vecka ska jag baka bröd.
Var nån som prata om rensning bland kryddorna. Skulle nog behövas här också. Nåt man köpt som verkat gott eller som man fått, men inte motsvarar förväntningarna. Är nog dags att kassera dessa.
popik18 januari 2010
Skrivet av zudette den 18 jan 2010
Jag hade tänkt koka palt och då på mammas vis med kornmjöl i så den inte blir så blek och smaklös som vetemjölspalten blir som jag oftast bjuds på här i Luleå! Sen ska jag göra blodpuddning på farmors vis som kokas i linneduk i en gryta på spisen. I Västerbottens inland tror jag att det kan kallas "påsapalt'n" men hemma i trakterna runt Burträsk sa vi blodpudding! Det är mina projekt som ska bli av..... när det blir....(Y)
Förlåt om jag har fel, men jag trodde att det alltid var kornmjöl i äkta norrländsk pitepalt.:'((L)
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.
Vad tänker du göra, men bara inte idag???
LatmajaMia (Y)
Fläskben i stor påse i frysen, Vet inte vad jag ska göra med den. Egen slaktad gris så det är inte rimmat.
Å mama97mia ett bra recept på pitepalt vill jag ha. Har aldrig gjort det. Men min gubbe skulle bli jätteglad om jag fixa de. Hans mor gjorde alltid det, och det va bara bäst.
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.
Vad tänker du göra, men bara inte idag???
LatmajaMia (Y)
Hur lyckas du ha keso ståendes? Man kan ju äta keso till allt! Och det är ju bara så himla gott! På mackan med avokado o rödlök, som tillbehör till den starka maten, till salladen, ha i grytan... Jag har svårare att komma på vad jag inte kan ha keso till. hehe Nu blev jag jättesugen på keso.
Jag ska göra fisklasagne... men så har det varit i några år nu...:o
Falsk ostkaka blir jättebra gjord på keso.
Mia:
Långpannelimpa med färskost
Jag ska göra storkok på potatis- och purjosoppa imorrn tänkte jag...
tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,
Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..
Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?
Massa keso! Hemlagad ostkaka vetja..
Och vilken dag som helst ska jag koka pitepalt.
Vad tänker du göra, men bara inte idag???
LatmajaMia (Y)
Laga vet jag inte men jag har ända sen före nyår tänkt att i år ska jag skriva matsedlar för hemmet, gjorde det förut ett par år och det är ganska kul att titta tillbaka + att det finns nerskrivet allt jag bakade under dessa år. Huu då säger jag när jag tänker på hur mycket fett och socker det bliev.
Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)
Måhända confitera ett stycke Gås!!?? :D:p:D
Jo, jag tänkte rensa upp bland alla kryddburkar i skåpet och slänga sånt jag inte använder. Det ska jag göra i morgon. Kanske... Nån gång... I framtiden... Eventuellt... ÄH! Skitsamma! :)
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
Till grillat har vui ofta pommes men det mesta funkar i potatisväg i ugn mm
jag skall prova på vildsvins färs som jag skall köpa av en jägare tacksam för recept o erfarenheter av er
Coleslaw såklart. Till efterrätt en stor Kexchoklad...alltid stor Kexchoklad efter revbensspjäll...(Y)
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
Coleslaw såklart. Till efterrätt en stor Kexchoklad...alltid stor Kexchoklad efter revbensspjäll...(Y)
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
Fyyy, nu var du inte snäll... Men tack för kvällsmålstipsen. Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?
Jag ska grilla revben. Kanske till helgen. Barnen älskar det.
Vad brukar ni servera till det, så här års?
Potatis och rödkål, familjen får brunsås också...
Brynt ris, gelé och ärtor är inte dumt till heller.
tack för tipsen, det var ju ngn här som undrade vad hon skulle göa med en otrolig mängd äggula, där gick jag bet.
Men rätt vad det är så öppnar man kylen och inser att ojsan, det här måste jag nog göra ngt med och det snart.,
Visst är keso gott att bra äta som det är - men jag har lyckats glömma bort det, bara köpt o köpt när det varit billigt..
Jag brukar lägga några matskedar med keso i min omelett, mättande och gott. Strö över finhackad purjolök och hackad tomat.. Blir jättegott...(Y)
Jag hade tänkt koka palt och då på mammas vis med kornmjöl i så den inte blir så blek och smaklös som vetemjölspalten blir som jag oftast bjuds på här i Luleå! Sen ska jag göra blodpuddning på farmors vis som kokas i linneduk i en gryta på spisen. I Västerbottens inland tror jag att det kan kallas "påsapalt'n" men hemma i trakterna runt Burträsk sa vi blodpudding! Det är mina projekt som ska bli av..... när det blir....(Y)
Jag brukar köra frysta bär (tex blåbär, hallon, jordgubbar, björnbär), en halv banan, mango, kiwi, päron, krossat linfrö, proteinpulver (Vassleprotein, sk Whey-80), lättmjölk, kanel osv. Går att blanda lite av varje...men inte allt samtidigt såklart. Mixa med blender eller stav...blir lite som en kall milkshake...(L)
Vad har du i proteindrinken mer än mjölk o hallon?
Idag så ska jag göra slottstek. Men jag måste göra gele endera dan. För det sista som är kvar går åt till steken idag.
Nästa vecka ska jag baka bröd.
Var nån som prata om rensning bland kryddorna. Skulle nog behövas här också. Nåt man köpt som verkat gott eller som man fått, men inte motsvarar förväntningarna. Är nog dags att kassera dessa.
Jag hade tänkt koka palt och då på mammas vis med kornmjöl i så den inte blir så blek och smaklös som vetemjölspalten blir som jag oftast bjuds på här i Luleå! Sen ska jag göra blodpuddning på farmors vis som kokas i linneduk i en gryta på spisen. I Västerbottens inland tror jag att det kan kallas "påsapalt'n" men hemma i trakterna runt Burträsk sa vi blodpudding! Det är mina projekt som ska bli av..... när det blir....(Y)
Förlåt om jag har fel, men jag trodde att det alltid var kornmjöl i äkta norrländsk pitepalt.:'((L)