Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?

Dela
Jag har massor av plommon i frysen som jag skulle behöva ta fram och göra slut på innan det är dags för nästa säsong. Plommonpaj förstås, flera gånger, det är ju så gott tillsammans med en fin vaniljglass. Sen har jag länge varit sugen på att göra plommonchutney, är nog dags att jag kommer till skott snart. blir fint till sommarens grillat. Min syster och jag gjord rabarberchutney för att tag sen och det blev jättegott.
Skrivet av JennyV den 9 jun 2010

Jag har vinbär i frysen som jag och min dotter plockade för... hmm.... det är nog rätt längesedan... 2-3 år sedan!! Undrar om de går att använda????? Isåfall borde jag göra något av dom.... så småning om!!


De duger i alla fall utmärkt till saft.
Jag brukar ha ett "lager" i frysen, ifall det blir mindre något år.
Skrivet av charlottat den 9 jun 2010

Jag har massor av plommon i frysen som jag skulle behöva ta fram och göra slut på innan det är dags för nästa säsong. Plommonpaj förstås, flera gånger, det är ju så gott tillsammans med en fin vaniljglass. Sen har jag länge varit sugen på att göra plommonchutney, är nog dags att jag kommer till skott snart. blir fint till sommarens grillat. Min syster och jag gjord rabarberchutney för att tag sen och det blev jättegott.


Plommonmarmelad med kanel! Mmmm...
Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
Skrivet av sanma den 13 jun 2010

Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!


Viltfärs är guld!
Här är 2 tips:

Falsk hjortfilé

Hjortfärs är megagott .

Skrivet av Gillsan, 15 may 2008

 


Hjortfärs i lergryta allt-i-ett

Dammade av lergrytan och ville göra en saftig gratäng med allting i. Jag tog lite av varje jag hade hemma men vill dela med mig, för det finns inte så många recept med just färs i lergryta här. Sjä...

Skrivet av The_mama97mia, 6 jan 2010

 
Blanda köttfärsen med tacokrydda, riven vitlök och hackad lök, och stek små köttfärsjärpar! Mumsigt!

Skrivet av sanma den 13 jun 2010

Fick en gigantisk mängd viltfärs som var tvunget att tillagas direkt. Igår resulterade det i pannbiffar och två laddningar med köttfärsås. Idag fortsätter jag och lagar mat på den (har lika mycket färs kvar). Någon som har några tips för vad man kan göra med den?? Jag har idé-torka!
Skrivet av mama97mia den 17 jan 2010

Ja som det står i rubriken - vad står på agendan?
Själv har jag en himla massa keso plötsligt i kylen och vet inte riktigt hur den ska göras rättvisa? TIps någon?

LatmajaMia


Har inte läst hela tråden men om man har Keso *över* (jag brukar alltid få köpa till just denna rätt) så är nedan ett elegant sätt att bli av med överskottet. Mkt smaskigt.

Kesoomelett med ost bacon och skinka

Väldigt saftig och fast ugnsomelett med balanserade smaker (går att göra med enbart bacon också). Går ypperligt att återvärma i matlådan på jobbet tack vare vätskan från färskosten.

Skrivet av maxxess, 4 jan 2010