Kommande projekt i köket? Vad tänker du laga i den närmaste framtiden?

Dela
Till på lördag ska jag göra "pastasallad i krämig sås" till 50 pers. Svårt att veta hur mycket man ska göra men jubilaren som jag hjälper vill att jag gör till 100 så att det inte tar slut. Får väl se efterhand hur mycket det blir. Hoppas att det inte blir allför kallt så att jag kan förvara den i uterummet när den är färdig.
På torsdag så ska jag laga pasta med rökt lax & spenat, det blir nog en äpplepaj till helgen. Har oxå en massa bär i frysen, kanske man skulle göra lite saft? Fast vi dricker väldigt lite saft i vår familj så det blir nog hallon & blåbärspaj eller kanske blåbärsmuffins, fast vi äter ju inte kakor & paj heller haha. Hittade 5 liter fläderblomssaft i frysen som jag gjorde i somras, läskande & gott
*puffar*
och har angenäma bekymmer.
Jag har två små hjortsadelbitar i frysen. Hur sjutton gör man med så små bitar. Detta var hjortkalvar så klart att det blev mindre styckningsdetaljer. Jag tycker att det kan vara lite problematiskt att laga helt kött, med eller utan ben, som är mindre än 1 kg i storlek.
Några tips?
Ska tömma frysen, så det bli troligen ganska många fiskrätter. Har sex paket alaska pollock i portionsbitar. Har hittat flera recept här på MK som jag ska prova. Det finns också strömming, (mamma och pappa har fiskat den) så det kanske blir kräftströmming också. Har även hittat purjolök som jag skivat och fryst in när den var billig. Potatisgratäng med purjolök är alltid gott. Rabarber- eller krusbärskompott till frukostgröten av förra årets skörd. MUMS!!! Två grillade kotletter från den sista grillningen plus potatisgratäng blir en perfekt middag.