Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kronärtskockor

  • siggemums 12 augusti 2010

    De hade så fina kronärtskockor i affären. Jag har aldrig lagat till det själv, men blev sugen att prova.

    Har ni några bra tips?

  • The_mama97mia 12 augusti 2010

    Hihi, jag har två stora fina skockor ligger o väntar på kokning. Jag vill äta dom med bara smör och salt.

  • Eery 12 augusti 2010

    Skrivet av mama97mia den 12 aug 2010

    Hihi, jag har två stora fina skockor ligger o väntar på kokning. Jag vill äta dom med bara smör och salt.


    det är så dom är som bäst{starving}

  • chrisq 12 augusti 2010

    :DDär ju bara så gott o ska va med smör o salt o sitta o dra i bladen o sen kronan i mitten är ljuvlig får köpa ett par till på söndag igen

  • sju 12 augusti 2010

    Det är gott med citronsmör till också. Smält smör med en gnutta salt och lite rivet citronskal att doppa bladen i.

  • siggemums 12 augusti 2010

    Det låter gott men med risk för att låta som Lina i Emil i Lönneberga när prästen är på besök...själve mej är väl inte så märkvärdigt ... men alla de där krumelurerna i örat {question}..

    Slå av skaftet med knytnäven så trådarna följer med... ta bort ev taggar...det låter krångligt? Men jag får testa.

  • piusamadeusmozart 13 augusti 2010

    Kronärtskocka - fylld sådan

  • siggemums 13 augusti 2010

    Skrivet av piusamadeusmozart den 13 aug 2010

    Kronärtskocka - fylld sådan


    Tack för alla tips! Det här receptet låter verkligen gott!

  • The_mama97mia 13 augusti 2010

    Jag skar av stjälken, bladen var inte så taggiga. Sköljde noga o kokade bara. Enkelt. Barnen gillade det med. Får köpa flera.

  • isafrid 13 augusti 2010

    Kronärtskocka kan man äta kallt och genom att doppa bladernas bas i en vinaigrette gjort på 1 del rödvins vinäger 2 del olja salt peppar och lite fransk dijon senap. De tråderna som finns under bladerna och just ovanför botten äter man inte.

  • siggemums 13 augusti 2010

    Jag köpte en på prov...det var inte så svårt och det var gott så det blir fler gånger.

  • JennyV 13 augusti 2010

    Jag älskar kronärtskocka men har aldrig kokat och ätit hela sådana?!! Äter man bladen?? Tycker oxå det låter lite krångligt?!!

  • idea_ 14 augusti 2010

    Du plockar loss bladen en och en och skrapar av den köttiga nedre delen av bladet mot tänderna. Inte mycket mat på varje blad, men en långsam njutning. :)

  • mrboy 14 augusti 2010

    pinot noir gifter sig med kronärtsskockor, glöm aldrig det:)

  • piusamadeusmozart 14 augusti 2010

    Ett annat sätt: skär av toppen (ca 2/3 delar) och skaftet. Med taggig brödkniv går det lättast. Ansa bort de grövsta bladen. Klyfta upp kockan och ta bort "håren". Lägg dem snabbt i citronsaft så de inte svartnar, alternativt i vatten. Skär fina skivor och stek dessa med vitlök och mycket persilja och naturligtvis lite salt tills de blit mjuka. Kan ätas direkt eller användas som bas till en omelett.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.