Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagat för många

  • 29 augusti 2004

    Vi ska ha lägerhelg med vår förskola och ska laga lunch för 40 personer, hälften barn och hälften vuxna. Chili con carne känns uttjatat, kan jag få något annat tips på lättlagad och god mat för många?

  • 30 augusti 2004

    VILTSKAVGRYTA I DET VILDA9 1/2 hg älgskav3 3/4 - 7 1/2 msk smör3 3/4 gul lök, hackad2 4/5 tsk salt7 1/2 krm svartpeppar7 1/2 dlkantareller/ champinjoner3 3/4 msk hackad persilja7 1/2 dl visp- eller mellangrädde Gör så här:Lägg det frysta skavet med lite smör i en medelvarm stekpanna. Sära på köttstrimlorna allt eftersom köttet tinar. Bryn det på god värme. Ställ åt sidan. Fräs löken för sig utan att den tar färg. Tillsätt skavet och krydda med salt och peppar. Stek svampen och blanda med persiljan och grädden. Häll det över skavet. Låt det koka ihop i några minuter. Servera med pressad potatis eller kokt pasta eller ris ev vnbärsgele.

  • 30 augusti 2004

    VILTSKAVGRYTA I DET VILDA9 1/2 hg älgskav3 3/4 - 7 1/2 msk smör3 3/4 gul lök, hackad2 4/5 tsk salt7 1/2 krm svartpeppar7 1/2 dlkantareller/ champinjoner3 3/4 msk hackad persilja7 1/2 dl visp- eller mellangrädde Gör så här:Lägg det frysta skavet med lite smör i en medelvarm stekpanna. Sära på köttstrimlorna allt eftersom köttet tinar. Bryn det på god värme. Ställ åt sidan. Fräs löken för sig utan att den tar färg. Tillsätt skavet och krydda med salt och peppar. Stek svampen och blanda med persiljan och grädden. Häll det över skavet. Låt det koka ihop i några minuter. Servera med pressad potatis eller kokt pasta eller ris ev vnbärsgele. ( det bästa är att man har gjort i ordning att skära skavet tunnt innan man ger sig iväg ut...Man kan med för del använda "murrikan" good luck!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.