Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maizena?

  • Hjotrongull 12 mars 2008

    Hjälp!!
    Vi ska ha gäster på påskafton varav en har glutenallergi. Jag undrar om man kan använda maizenaredning när man gör sås? Det står att det finns rismjöl i så det borde väl gå eller?? Vet ju att man ska undvika mjöl...men är det något annat speciellt man bör tänka på? Kan man använda villka kryddor som helst?
    Jättetacksam för alla svar:)

  • farmoringer 12 mars 2008

    Visst kan du använda maizena. Men bäst är ju att läsa på alla förpackningar om man är osäker. Man kan aldrig vara nog så försiktig..

  • anluk 12 mars 2008

    Tycker du bör fråga dem du bjuder om det är ok..

  • imse 12 mars 2008

    Ja, maizena går bra att använda. Det finns inget gluten i majs som maizena är gjort av.

  • Dorisrecept 12 mars 2008

    Jag har en glutenintollerant dotter och vad jag kan råda är läs på allt du sätter i, soja ska du kolla noga vissa buljonger kan också innehålla gluten. Du ska inte bara undvika mjöl utan det får absolut inte innehålla något mjöl. Den största skillnaden mellan en som är gluten och en som är laktos är att om en som har laktos får i sig laktos så får den ont i magen men en som har gluten behöver inte få ont i magen men skadar tarmen, kan till och med få cancer i tarmen. Våran läkare berättade att dom har även kommit på att många som är gluten och inte ätit glutenfrikost har blivit sterila. Så det gäller att sköta sig. Maizena går utmärkt att sätta i. Även potatismjöl.

    Om du/ni behöver recept så har jag massor med glutenfria recept på min hemsida www.dorisrecept.tk

    Lycka till!

  • Okänd 13 mars 2008

    Hej! Håller med dorisrecept att man måste kolla allt man tillsätter, inte minst kryddorna.
    Vi har flertalet allergiker i skolan och noggrannheten är stenhård.
    Och än har det inte hänt några tråkigheter.
    Hoppas att det så förblir.

  • Lotten_J 13 mars 2008

    Maizena går utmärkt. Använder själv detta numera istället för Idealmjöl el vanligt mjöl till redningen. Den är så lätt att "handskas" med.

  • tilda 13 mars 2008

    Glöm inte att kolla soya och buljonger och dyl. Soya innehåller oftast vete.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.