Hjälp!!
Vi ska ha gäster på påskafton varav en har glutenallergi. Jag undrar om man kan använda maizenaredning när man gör sås? Det står att det finns rismjöl i så det borde väl gå eller?? Vet ju att man ska undvika mjöl...men är det något annat speciellt man bör tänka på? Kan man använda villka kryddor som helst?
Jättetacksam för alla svar:)
farmoringer12 mars 2008
Visst kan du använda maizena. Men bäst är ju att läsa på alla förpackningar om man är osäker. Man kan aldrig vara nog så försiktig..
anluk12 mars 2008
Tycker du bör fråga dem du bjuder om det är ok..
imse12 mars 2008
Ja, maizena går bra att använda. Det finns inget gluten i majs som maizena är gjort av.
Dorisrecept12 mars 2008
Jag har en glutenintollerant dotter och vad jag kan råda är läs på allt du sätter i, soja ska du kolla noga vissa buljonger kan också innehålla gluten. Du ska inte bara undvika mjöl utan det får absolut inte innehålla något mjöl. Den största skillnaden mellan en som är gluten och en som är laktos är att om en som har laktos får i sig laktos så får den ont i magen men en som har gluten behöver inte få ont i magen men skadar tarmen, kan till och med få cancer i tarmen. Våran läkare berättade att dom har även kommit på att många som är gluten och inte ätit glutenfrikost har blivit sterila. Så det gäller att sköta sig. Maizena går utmärkt att sätta i. Även potatismjöl.
Om du/ni behöver recept så har jag massor med glutenfria recept på min hemsida www.dorisrecept.tk
Lycka till!
Okänd13 mars 2008
Hej! Håller med dorisrecept att man måste kolla allt man tillsätter, inte minst kryddorna.
Vi har flertalet allergiker i skolan och noggrannheten är stenhård.
Och än har det inte hänt några tråkigheter.
Hoppas att det så förblir.
Lotten_J13 mars 2008
Maizena går utmärkt. Använder själv detta numera istället för Idealmjöl el vanligt mjöl till redningen. Den är så lätt att "handskas" med.
tilda13 mars 2008
Glöm inte att kolla soya och buljonger och dyl. Soya innehåller oftast vete.
Hjälp!!
Vi ska ha gäster på påskafton varav en har glutenallergi. Jag undrar om man kan använda maizenaredning när man gör sås? Det står att det finns rismjöl i så det borde väl gå eller?? Vet ju att man ska undvika mjöl...men är det något annat speciellt man bör tänka på? Kan man använda villka kryddor som helst?
Jättetacksam för alla svar:)
Visst kan du använda maizena. Men bäst är ju att läsa på alla förpackningar om man är osäker. Man kan aldrig vara nog så försiktig..
Tycker du bör fråga dem du bjuder om det är ok..
Ja, maizena går bra att använda. Det finns inget gluten i majs som maizena är gjort av.
Jag har en glutenintollerant dotter och vad jag kan råda är läs på allt du sätter i, soja ska du kolla noga vissa buljonger kan också innehålla gluten. Du ska inte bara undvika mjöl utan det får absolut inte innehålla något mjöl. Den största skillnaden mellan en som är gluten och en som är laktos är att om en som har laktos får i sig laktos så får den ont i magen men en som har gluten behöver inte få ont i magen men skadar tarmen, kan till och med få cancer i tarmen. Våran läkare berättade att dom har även kommit på att många som är gluten och inte ätit glutenfrikost har blivit sterila. Så det gäller att sköta sig. Maizena går utmärkt att sätta i. Även potatismjöl.
Om du/ni behöver recept så har jag massor med glutenfria recept på min hemsida www.dorisrecept.tk
Lycka till!
Hej! Håller med dorisrecept att man måste kolla allt man tillsätter, inte minst kryddorna.
Vi har flertalet allergiker i skolan och noggrannheten är stenhård.
Och än har det inte hänt några tråkigheter.
Hoppas att det så förblir.
Maizena går utmärkt. Använder själv detta numera istället för Idealmjöl el vanligt mjöl till redningen. Den är så lätt att "handskas" med.
Glöm inte att kolla soya och buljonger och dyl. Soya innehåller oftast vete.