Gjorde rabarberpaj efter ett recept här på matklubbens hemsida. Överst på pajen ska det vara ett marängtäcke. Problemet är att min aldrig stelnade. Blev lite brunt ovanpå men under var det bara kladdigt. Lät den stå framme ett bra tag å & inget hände. Satte in den på lite högre värme men inget hände (mer än att den blev lite bränd på ovansidan)
Någon som vet varför och hur man ska göra för att lyckas?
Bör tilläggas att jag har gasugn.
Tack på förhand
mmarabou12 juni 2008
Maräng på pajer stelnar inte, den är mest som "dekoration". För att maräng ska stelna krävs svag värme i ugnen och att marängen är i ugnen minst 20 minuter. När man sätter marängtäcke på en paj är det för varmt i ugnen och marängen ska bara vara inne nån minut (vet inte om det var så i ditt recept) men då blir det bara lite brunt utanpå, precis som du beskriver så du har nog inte gjort nåt fel. Själv undviker jag sådana recept just för att det inte blir "riktig maräng". Mjukt sött äggvitefras kan jag vara utan. :)
Gjorde rabarberpaj efter ett recept här på matklubbens hemsida. Överst på pajen ska det vara ett marängtäcke. Problemet är att min aldrig stelnade. Blev lite brunt ovanpå men under var det bara kladdigt. Lät den stå framme ett bra tag å & inget hände. Satte in den på lite högre värme men inget hände (mer än att den blev lite bränd på ovansidan)
Någon som vet varför och hur man ska göra för att lyckas?
Bör tilläggas att jag har gasugn.
Tack på förhand
Maräng på pajer stelnar inte, den är mest som "dekoration". För att maräng ska stelna krävs svag värme i ugnen och att marängen är i ugnen minst 20 minuter. När man sätter marängtäcke på en paj är det för varmt i ugnen och marängen ska bara vara inne nån minut (vet inte om det var så i ditt recept) men då blir det bara lite brunt utanpå, precis som du beskriver så du har nog inte gjort nåt fel. Själv undviker jag sådana recept just för att det inte blir "riktig maräng". Mjukt sött äggvitefras kan jag vara utan. :)