Är det någon som har ett bra recept på hur man marinerar pasta? Jag har provat lite själv, men tycker att det blir för mycket olja/vinäger. Tack på förhand! :-)
poffa1 december 2009
Kokt eller okokt pasta?
The_mama97mia1 december 2009
Uj det var en snudd på antik fråga...
poffa1 december 2009
He he, jag vet men jag var nyfiken på om det blir något svar? :p
Det går att lägga exempelvis nudlar i ett lag av marinad, fast då bör det finnas något vattenhaltigt med i marinraden så att nudlarna sväller.
Jag har blandat en vanlig vinegrette med vatten och sedan lagt ner nudlar. Nudlarna sväller och suger samtidigt upp delar av lagen. Dessa nudlar smakar sedan gott i en sallad. Garanterat kraftigare smak än om jag förkokt nudlarna och sen hällt på dressingen. (Y)
Använder man förkokt pasta/nudlar är det lite annorlunda.
Är det någon som har ett bra recept på hur man marinerar pasta? Jag har provat lite själv, men tycker att det blir för mycket olja/vinäger. Tack på förhand! :-)
Kokt eller okokt pasta?
Uj det var en snudd på antik fråga...
He he, jag vet men jag var nyfiken på om det blir något svar? :p
Det går att lägga exempelvis nudlar i ett lag av marinad, fast då bör det finnas något vattenhaltigt med i marinraden så att nudlarna sväller.
Jag har blandat en vanlig vinegrette med vatten och sedan lagt ner nudlar. Nudlarna sväller och suger samtidigt upp delar av lagen. Dessa nudlar smakar sedan gott i en sallad. Garanterat kraftigare smak än om jag förkokt nudlarna och sen hällt på dressingen. (Y)
Använder man förkokt pasta/nudlar är det lite annorlunda.