Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matjessill

  • 4 januari 2001

    Vad är det som ger den kryddiga smaken i matjessill?

  • 8 januari 2001

    Det är en speciell kryddblandmning men av ganska vanliga kryddor! Varsågod, här kommer ett recept!6 kg färsk sill 1 liter vatten 1 dl ättika (24 %) 1/2 kg salt 1 1/2 kg socker 25 g krossad kryddpeppar 25 g krossad svartpeppar 25 g hel ingefära 25 g sandel 25 g oregano 25 g salpeter lagerblad Ta bort huvud och tarmar på sillen. Blanda 1 liter vatten och 1 dl ättika och låt fisken ligga i blandningen under ett dygn, det är viktigt att lagen står över fisken och täcker fisken helt. Låt sillen rinna av. Blanda alla kryddorna utom lagerbladen och gnid in fisken. Varva kryddblandning och sill i krukan och lägg några lagerblad mellan varje lager. Täck över krukan och låt den stå svalt, under +8°C, i 1 månad. Sedan är matjessillen klar. Inläggningen håller sig ett år.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.