Vi är en familj på 4 personer (barnen 12 och 11 år) som snart ska bege oss ut på semester. Vi brukar ha med lite mat i bilen oftast blir det någon form av pastasallad och lite smörgåsar. Vi börjar tröttna på detta och tar tacksamt emot förslag på annat att ha med sig.
ataraxiaaponia25 juni 2011
Jag brukar göra portionspajer i min amerikanska muffinsplåt när vi ska iväg. Samma recept som vanligt, men fördelat på sex små istället för en stor blir de lagom stora och behändiga att äta utan tallrikar och bestick. Tar man dem ur frysen innan man åker hemifrån är de lagom tinade till lunch.
Trevlig semester! :-)
pihal25 juni 2011
Jag brukar grilla kycklingspett innan jag åker. Sen kan man äta dom kalla med lite bröd eller potatissallad. Ett annat alternativ är att koka varmkorv och lägga i en matttermos och ta med korvbröd, eller pita bröd fyllda med något gott.
Ha en bra semester.
irrevirre25 juni 2011
Min man ville alltid ha ostpaj när vi bilade ner till sydtykland/ österike förr ( nu är vi bekväma och flyger till München och hyr en fräck cabbe där:)
Pajen är god att äta kall också! Quiche lorraine (fransk ostpaj)
Cassiopeya25 juni 2011
Piroger med olika fyllningar är gott, min favorit är köttfärs- eller skink- och ostfyllning.
Grillade tunna revben är också smarrigt :p
Melon av olika sort brukar vara poppis också.
Ost i kuber, eller ostrullar.
boz196525 juni 2011
Skrivet av ataraxiaaponia den 25 jun 2011
Jag brukar göra portionspajer i min amerikanska muffinsplåt ...
Det där med pajer i muffinsformen ska jag absolut testa. Verkar vara en kanonidé. (Y)
Små Quiche Lorraine till förrätt eller fruktpajer till dessert... Bara fantasin som sätter gränser ju.
loa25 juni 2011
Tack för alla tips. Pajer låter bra, smidigt och enkelt. Piroger är ju också gott!
BirgittaGilberth25 juni 2011
Hej ! Vi är två penionärer som reser mycket med bil. Vi tar med tunnbrödsrullar med olika god fyllning ( tex skinka och äpple eller kyckling. Gör ingen kladdig sås, för då smälter bröden. Gurkstavar, små tomater, allt som är gott att äta med fingrarna är bra. Även kalla köttbullar ( smarrigt) eller stekta ägg på grovt bröd. hellre fruktbitar till barnen än russin. Morötter som legat kallt är toppen.
Birgitta och Nicke
Dom här gör jag i små alu formar.
Poppis hos barnen som nu är 13 o 11, är fyllning med tacofärs och äggblandningen.
Sen brukar jag ha plock-grönsaker - dvs inte blandad sallad så utan som ngn ovan skrev, morot i stavar, gurka i stavar, körsbärstomat m.m. sånt som man bara kan ta med fingrarna liksom.
Hemgjord pizza i lagoma bitar är inte så dumt heller.
Pannkakor - tunna, antingen i rullar med lite socker i eller så har man med socker i ngn liten behållare... Tips - när ni är på typ McD eller liknande - där brukar det finnas socker, salt o peppar i små kuvert, lysande att ha med i picknickskorgen...
Saknar deras ketchupkuvert.... haha...
MosterNettan26 juni 2011
Min syster, svåger och jag gör ofta små dagsutflykter. Vi planerar noga vår matsäck, som för det mesta är viktigare än utflyktsmålet.
Jag gör ofta paj som matsäck. Gör den som vanligt och skär upp i portionsbitar som jag förpackar en och en. Mycket enklare än att "pickla" med småformar tycker jag.
Amerikanska pannkakor, stabilare än vanliga. När dom svalnat, bred på sylt eller vad man nu vill ha på. Rulla in i folie, kan hållas i handen, "skala" av som en banan och ät.
Pitabröd som förgräddas hemma och fylls med favoritfyllningar vid serveringen.
Chicky bits och en god dip.
Vi är en familj på 4 personer (barnen 12 och 11 år) som snart ska bege oss ut på semester. Vi brukar ha med lite mat i bilen oftast blir det någon form av pastasallad och lite smörgåsar. Vi börjar tröttna på detta och tar tacksamt emot förslag på annat att ha med sig.
Jag brukar göra portionspajer i min amerikanska muffinsplåt när vi ska iväg. Samma recept som vanligt, men fördelat på sex små istället för en stor blir de lagom stora och behändiga att äta utan tallrikar och bestick. Tar man dem ur frysen innan man åker hemifrån är de lagom tinade till lunch.
Trevlig semester! :-)
Jag brukar grilla kycklingspett innan jag åker. Sen kan man äta dom kalla med lite bröd eller potatissallad. Ett annat alternativ är att koka varmkorv och lägga i en matttermos och ta med korvbröd, eller pita bröd fyllda med något gott.
Ha en bra semester.
Min man ville alltid ha ostpaj när vi bilade ner till sydtykland/ österike förr ( nu är vi bekväma och flyger till München och hyr en fräck cabbe där:)
Pajen är god att äta kall också!
Quiche lorraine (fransk ostpaj)
Piroger med olika fyllningar är gott, min favorit är köttfärs- eller skink- och ostfyllning.
Grillade tunna revben är också smarrigt :p
Melon av olika sort brukar vara poppis också.
Ost i kuber, eller ostrullar.
Jag brukar göra portionspajer i min amerikanska muffinsplåt ...
Det där med pajer i muffinsformen ska jag absolut testa. Verkar vara en kanonidé. (Y)
Små Quiche Lorraine till förrätt eller fruktpajer till dessert... Bara fantasin som sätter gränser ju.
Tack för alla tips. Pajer låter bra, smidigt och enkelt. Piroger är ju också gott!
Hej ! Vi är två penionärer som reser mycket med bil. Vi tar med tunnbrödsrullar med olika god fyllning ( tex skinka och äpple eller kyckling. Gör ingen kladdig sås, för då smälter bröden. Gurkstavar, små tomater, allt som är gott att äta med fingrarna är bra. Även kalla köttbullar ( smarrigt) eller stekta ägg på grovt bröd. hellre fruktbitar till barnen än russin. Morötter som legat kallt är toppen.
Birgitta och Nicke
Minimala smördegspajer med olika fyllningar
Dom här gör jag i små alu formar.
Poppis hos barnen som nu är 13 o 11, är fyllning med tacofärs och äggblandningen.
Sen brukar jag ha plock-grönsaker - dvs inte blandad sallad så utan som ngn ovan skrev, morot i stavar, gurka i stavar, körsbärstomat m.m. sånt som man bara kan ta med fingrarna liksom.
Hemgjord pizza i lagoma bitar är inte så dumt heller.
Pannkakor - tunna, antingen i rullar med lite socker i eller så har man med socker i ngn liten behållare... Tips - när ni är på typ McD eller liknande - där brukar det finnas socker, salt o peppar i små kuvert, lysande att ha med i picknickskorgen...
Saknar deras ketchupkuvert.... haha...
Min syster, svåger och jag gör ofta små dagsutflykter. Vi planerar noga vår matsäck, som för det mesta är viktigare än utflyktsmålet.
Jag gör ofta paj som matsäck. Gör den som vanligt och skär upp i portionsbitar som jag förpackar en och en. Mycket enklare än att "pickla" med småformar tycker jag.
Amerikanska pannkakor, stabilare än vanliga. När dom svalnat, bred på sylt eller vad man nu vill ha på. Rulla in i folie, kan hållas i handen, "skala" av som en banan och ät.
Pitabröd som förgräddas hemma och fylls med favoritfyllningar vid serveringen.
Chicky bits och en god dip.
Lycka till och kör försiktigt!
Oj, nu blev jag både hungrig och utflyktssugen\o/
pizzabullar :)