Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Misslyckad gelé

  • rostok 16 december 2013

    Hej, nu har vi kokat vår svartvinbärsgelé 22 ggr och den vill ändå inte stelna. Vad ska vi göra nu? Vi har socker i dem, och citronsaft samt geléeringsmedel. Har nu åter hällt dem i en gryta för att göra ett sista försök. Kom gärna med tips. Kanske ska jag tillägga att jag har kokat gelé i nästan 40 år och aldrig tidigare misslyckats. En orsak kan vara att bären var för mogna när vi plockade dem. Men något borde väl ändå kunna göras för att rädda satsen?

  • stbcn1122 16 december 2013

    Det du skriver stämmer precis med hur det gick med min gelé. Tror också att bären var för mogna
    Birgitta

  • svengelsk 16 december 2013

    Om allt annat misslyckas kan du inte använda den som saft? Rör ut i hett vatten om den är geléartad och späd med kallt eller använd den som varm dryck.

  • rostok 16 december 2013

    Problemet för mig är att jag inte vill ha det som saft. Då slänger jag det hellre, för ingen dricker saft hos oss.

  • svengelsk 16 december 2013

    Sorbet?

  • grebbe1 16 december 2013

    har du provat gelesocker?

  • annapatrik 16 december 2013

    När du kokar om, koka upp lite åt gången och dubbla mängden Pektin, det brukar ge resultat.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • boz1965 17 december 2013

    Annars kan du reda av den med lite potatismjöl och använda som saftsås till risgrynsgröten...

  • rostok 17 december 2013

    Idag kokade vi om det hela för 3:je gången. Tillsatte sedan gelesocker och VI HAR GELÈ. Skönt att det lyckades. Tror det blivit en mycket söt gelé men vad gör det, man tar ju inte så mycket åt gången.

  • Helga44 19 december 2013

    Jag gör numera svartvinbärssylt istället för gelé. Det är precis lika gott till kött och så kan man använda den till annat också!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.