Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

MJÖLKALLERGI

  • Beson 12 april 2008

    :)
    Jag undrar om det är någon som har recept på
    Mat och bakverk som inte innehåller mjölkprotein.

  • Mimmiumea 12 april 2008

    Här har du en jättebra sida med massa av recept.
    http://www.allergimat.com/index.asp

    Även på denna sida kan du hitta recept som är mjölkfria
    http://www.nlife.se/

  • Beson 12 april 2008

    Tack för tipset.
    Jag tar gärna emot fler.:)

  • monac 12 april 2008

    byt bara ut mejeriprodukterna i recepten mot kokosmjölk,(där det passar)havre eller soyagrädde...pannkakor blir jätte goda med dessa ersättningar t.ex.:)
    eller var det något annat specifikt recept du var ute efter???:o

  • monac 12 april 2008

    har recept på laktos/mjölk fri smoothi under mina recept(flygande start)(Y)

  • farmoringer 12 april 2008

    Kolla in denna sidan. Kanske är nåt..

    http://www.gilbertson.nu/kokbok/

  • Beson 12 april 2008

    Tack för era råd.:):)

    Svårast är det vid födelsekalas när man ska göra tårtor.:(

  • Mimmiumea 12 april 2008

    Känner igen det där med födelsedagar.
    Min syster är mjölkproteinallergiker och jag tål i min tur inte havre så vi får köra med sojabaserat.

    Man kan göra en typ av pannkakstårta med soyagrädde blandat med sylt.
    eller så byter man bara ut grädde runt om tårtan till mjölkfri.

  • lenajeanette 12 april 2008

    bjud barnen på mjölkfria våfflor med tofuglass....garanterad suceé....och blåbärssylt!

  • Beson 12 april 2008

    Mums det låter gott(Y):D

  • monac 12 april 2008

    Skrivet av farmoringer den 12 apr 2008

    Kolla in denna sidan. Kanske är nåt..

    http://www.gilbertson.nu/kokbok/


    åh,vilken bra mjölkfri sida!
    /monac.

  • farmoringer 12 april 2008

    Skrivet av monac den 12 apr 2008

    Skrivet av farmoringer den 12 apr 2008

    Kolla in denna sidan. Kanske är nåt..

    http://www.gilbertson.nu/kokbok/


    åh,vilken bra mjölkfri sida!
    /monac.


    Ja, jag tyckte det också. Var och letade efter nåt annat då hittade jag denna och kom att tänka på att nån frågat om mjölkfritt här..

  • monac 12 april 2008

    Skrivet av farmoringer den 12 apr 2008

    Skrivet av monac den 12 apr 2008

    Skrivet av farmoringer den 12 apr 2008

    Kolla in denna sidan. Kanske är nåt..

    http://www.gilbertson.nu/kokbok/


    åh,vilken bra mjölkfri sida!
    /monac.


    Ja, jag tyckte det också. Var och letade efter nåt annat då hittade jag denna och kom att tänka på att nån frågat om mjölkfritt här..


    jätte välgjord,såg att man kunde beställa "Niklas kokbok oxå!...för bara 50 kr:)

  • Beson 12 april 2008

    Skrivet av farmoringer den 12 apr 2008

    Kolla in denna sidan. Kanske är nåt..

    http://www.gilbertson.nu/kokbok/



    Ett jättetack för tipset.
    Denna sida har jag aldrig varit inne på.
    Där finns mycket som jag kan använda.

    Tusen tack(Y)(Y)

  • AHM123 12 april 2008

    Hej blidde inte att jag läste igenom alla svar, men talar om min egna erfarenhet......
    Jag ändrar allt från grädde-till oatly grädde...... mjölk - till havre mjölk, men idag upptäckte jag ngt nytt.... Skulle göra fyllning i tortillabröd till kvällen i vanliga fall brukar man ju ha creme fraiche till den blandningen (vad man nu skall ha mer... i mitt fall rökt lax) Hade ingen soja fraiche hemma (brukar vara lite snål med detta då den är väldigt dyr (40 kr för 2 dl) )
    Jag tog 2 1/2 dl oatlygrädde blandade det med 2 1/2 msk maizena och kokade upp lät detta svalna och gjorde därefter röran som vanligt. blev jättebra!!!!!

  • farmoringer 12 april 2008

    Skrivet av Beson den 12 apr 2008

    Skrivet av farmoringer den 12 apr 2008

    Kolla in denna sidan. Kanske är nåt..

    http://www.gilbertson.nu/kokbok/



    Ett jättetack för tipset.
    Denna sida har jag aldrig varit inne på.
    Där finns mycket som jag kan använda.

    Tusen tack(Y)(Y)


    Var så lite så.. Blir ju att man kollar runt lite här och lite där och så kommer man ihåg nån fråga härifrån.. Den här tyckte jag själv var så bra så jag var tvungen att tipsa..

  • kiafia 29 april 2008

    Som alternativ till vanlig grädde köper jag kokosgrädde. Den får en härligt vit färg och ser ut som vanlig grädde. Inte alla som märkte skillnad när vi gjort tårtor till morsans 60-års kalas :)
    En förutsättning är att man gillar kokos eftersom den har en lätt kokossmak.
    Finns att beställa på www.allergimat.com eller att handla på välsorterad butik (hemköp östersund).

  • starfighter 29 april 2008

    Vad kul, jag har aldrig provat kokosgrädden. Funkar den att vispa precis som 'vanlig' grädde? Vet du om de finns i mindre förpackningar, jag har bara sett dem i 1 liters-förpackningar - och om inte vet du hur lång hållbarheten är när den väl är öppnad?

  • evamarie75 29 april 2008

    Jag har en kompis som är både gluten och laktos allergiker. När vi har kalas brukar jag bjuda på maränbottnar med tofuline glass och bär emellan. Jätte gott för alla, även oss som inte är allergiker. Nötbottnar kan man ju också baka utan mjöl. Finns recept på en bra sådan kaka/botten i "Vår kokbok". Lycka till och hoppas alla får en trevlig valborg! :p

  • Lange 29 april 2008

    Moccatårta går utmärkt att göra på mjölkfritt margarin men se upp med färdiga marängbottnar dom kan innehålla skummjölkspulver.:p(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.