Finns det någon som vet hur man får köttet lika mört som det man får på kinarestaurang, t ex i rätten biff med bambuskott?
8 maj 2000
För att göra köttet lite mörare så kan du ju t ex lägga det i någon marinad några timmar innan det ska tillagas. På kina krogar är ofta köttet extremt tunt skivat och sedan strimlat. På det viset får man inga långa köttfibrer som känns sega när man tuggar det! Viktigt är att skiva köttet tvärs över fibrerna och inte längs med.
Finns det någon som vet hur man får köttet lika mört som det man får på kinarestaurang, t ex i rätten biff med bambuskott?
För att göra köttet lite mörare så kan du ju t ex lägga det i någon marinad några timmar innan det ska tillagas. På kina krogar är ofta köttet extremt tunt skivat och sedan strimlat. På det viset får man inga långa köttfibrer som känns sega när man tuggar det! Viktigt är att skiva köttet tvärs över fibrerna och inte längs med.