Hej Lisa Mornaysås är helt enkelt en Bechamel med ost och äggulaSåsen används som gratängsås till fiskoch kokta grönsaker.Till ca 5 dl sås1/2dl Tunn Bechamel (vanlig vitsås)3 äggulordrygt 1/2 dl riven ostVispa ner åggulorna i den tunna bechamelen. Tillsätt ostennu får såsen INTE koka mer (kan skära sig) Gör så mycket som går åt (går inte att värma upp.Enkel bechamel:5 dl Mjölk25 gr smör majzenamjölKoka upp mjölken med smöretred av med majzena till lagom konsistens.Använder du vetemjöl (ca ½ dl) måste såsen små koka ca 10 - 15 min för att få bort mjölsmaken.(behövs inte med majzena)Lycka till Gå gärna till http://www.ove.olsson.vg
vad är en Mornaysås? Hur gör man den?
Hej Lisa Mornaysås är helt enkelt en Bechamel med ost och äggulaSåsen används som gratängsås till fiskoch kokta grönsaker.Till ca 5 dl sås1/2dl Tunn Bechamel (vanlig vitsås)3 äggulordrygt 1/2 dl riven ostVispa ner åggulorna i den tunna bechamelen. Tillsätt ostennu får såsen INTE koka mer (kan skära sig) Gör så mycket som går åt (går inte att värma upp.Enkel bechamel:5 dl Mjölk25 gr smör majzenamjölKoka upp mjölken med smöretred av med majzena till lagom konsistens.Använder du vetemjöl (ca ½ dl) måste såsen små koka ca 10 - 15 min för att få bort mjölsmaken.(behövs inte med majzena)Lycka till Gå gärna till http://www.ove.olsson.vg