Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mynta-Frysa in?

  • LaJefa 3 juni 2011

    Är det någon som har testat att frysa in färsk mynta? Måste klippa ner min lite nu och tycker det är synd om man inte kan använda bladen till "Mojitos" i sommar. Gräslök går ju jätte bra...men mynta??? Tappar den smaken...eller?

  • boz1965 3 juni 2011

    Ingen mening att spara på mynta, den växer ju och sprider sig som ogräs iaf. :)
    Jag hade pepparmynta en gång (BIG mistake) och den höll på att ta över hela köksträdgården för mig. Jag fick handgripligen GRÄVA upp den med rötterna och kasta i komposten och t.o.m. där fortsatte den att växa vidare som om inget hade hänt.

    Men ska du absolut spara på myntan är det bättre att torka den än att frysa. Enligt min erfarenhet är det bara ett litet fåtal örter som blir bra att frysa. De blir grå, vattniga och tappar mycket av sin smak.

  • zolo 3 juni 2011

    Går jättebra att frysa in mynta.Gör det hela sommaren för att ha till te på vintern...Så gör ett "klipp"Smaken blir perfekt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.