Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Någon som har testat en marinerare???

  • tottemaja 22 september 2009

    Har hört/sett att det finns en burk man kan lägga ner kött i och marinad. Sen ska man pumpa ur luften och då öppnas porerna så att köttet marineras fortare. :o
    Ska visst ta bara några minuter, enkelt då man kommer på i sista minuten att man vill grilla tex.
    Min undran....är det någon som har testat/äger en sådan o isf fungerar det? :)
    Det kanske finns en tråd redan om det här men jag har inte lyckats hitta den isf (L)

    Tjing!(H)

  • axinom 24 september 2009

    Kan det vara en sån där ultraljudsmarinerare? Man lägger kött och kryddor/marinad i en plastpåse som försluts och läggs ner i en behållare med vatten. Sen får den marineras med ultraljud ca: en kvart. Min son har en som han egentligen använder för att ultraljudsrengöra smådelar till dykutrustningen. Själv tycker han köttet blir mycket godare och att kryddorna tränger ner i köttet, själv tycker jag inte att skillnaden var så särsilt stor.

  • zudette 24 september 2009

    Jag gissar att det är en typ sån här du menar??

    http://www.vacuvin.com/Instant_Marinater_2,5L_232.html

    En burk som man stoppar det man ska marinera i där man skapar ett vakuum som "trycker" in marinaden. - Ska gå snabbt, tydligen

    Jag har inte testat men jag är oxå nyfiken! Jag har sett den på Cervera o minns att den var dyr - är den värt pengarna???

  • tottemaja 26 september 2009

    Kan mycket troligt vara en sådan burk. Jag kollade på Cerveras hemsida men där hittade jag inte den, minns du vad den kostade där? :o
    Här i Skellefteå finns inte Cervera närmast är nog Lule :)

  • zudette 28 september 2009

    Skrivet av tottemaja den 26 sep 2009

    Kan mycket troligt vara en sådan burk. Jag kollade på Cerveras hemsida men där hittade jag inte den, minns du vad den kostade där? :o
    Här i Skellefteå finns inte Cervera närmast är nog Lule :)


    Jag hittade den på www.culina.se där den kostar 439 kr att beställa! Jag hittar den inte längre på Cervera (kan ju vara så att det är en säsongsprodukt och grillsäsongen börjar ju vara över - i alla fall här i norra Sverige!) men där tycks jag minnas att den var lika dyr!

    Jag tycker som sagt den är för dyr och skulle verkligen vilja veta om någon testat den och om den är värd pengarna!??

  • lottaplott 17 april 2015

    Gammal tråd men värd att återuppliva!

    Jag köpte en i erbjudandet från matklubben för ett par veckor sedan och premiärtestade den igår. Marinerade kycklingfilé och den var över förväntan så jag är än så länge supernöjd.

    Hade vänner över på middag som också fick mersmak och skulle beställa en egen.

    Ska bli spännande att testa med något annat "kraftigare" kött också.

  • anders_gustavsson_96 18 april 2015

    Hej ! Vakuummarinerare finns på "smarta saker.se" och jag tycker den funkar fint, har använt den ca. 10 ggr och det blir över förväntan.
    398,00kr. kostar den

  • estrid1 18 april 2015

    Hittade denna text på trettio.se:


    "Marinera på ett par minuter, inte timmar!


    FoodSaver® snabbmarineringslåda rymmer 2,1 liter och vakuummarinerar kött, grönsaker m.m. på bara några minuter och kan även användas bekvämt för förvaring.

    Då den är designad för användning med FoodSaver® vakuumförslutningssystem, ser snabbmarinerings-
    lådan till att marinaden genomsyrar livsmedlen och drar till sig smak på bara ett par minuter - istället för att stå och dra i timmar."

  • lottaplott 19 april 2015

    Här beställde jag ifrån och på sidan ligger ett filmklipp på hur den fungerar (Y)
    http://WWW.matmedlem.se/mat13.html

    Testade med ryggbiff igår och är fortfarande nöjd. Grillsäsongens snabbmat är räddad :)

  • irrevirre 20 april 2015

    Här finns den i två storlekar: http://www.bluebox.se/Snabbmarinerare Bra omdömen också!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.