Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Norrländsk förrätt

  • 15 februari 2005

    Hej på er!Jo, jag ska bjuda släkt och vänner på lite Pitepalt till helgen. Nu sitter jag och funderar på en god förrätt med norrlänska förtecken. Är det någon som har ett förslag på något med t ex rökt älg/ren och varför inte lite Västerbottensost?Tack på förhand/Martin

  • 15 februari 2005

    Detta är ju jag expert på som är norrläning...:D fast jag vet inte om jag skulle ha en förätt före palt...man lär ju råka ut för paltkoman ändå.Matje klegg (matjeröra)4pers1 burk matjessill, 200 g, finskuren2 ägg, hårdkokta, hackade½ dl gräddfil½ dl västerbottensost, finriven1 liten rödlök, finhackadhackad gräslök eller dillsvartpepparBlanda sill, ägg, gräddfil och ost. Strö över rödlök, hackat kryddgrönt och mal över peppar.Gott att ha till en tunnbrödkorg..eller varför inte på en rostad toast.Waps med rostbiff

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.