Jag söker ett recept på Öländska kroppkakor. Hjälp
17 april 2004
Här kommer det!Öländska kroppkakor1 Portioner Degen 1/2 kg Råskalad riven potatis 800 g Kall kokt riven potatis 2 dl Korn- och vetemjöl 2 Ägg Fyllning 400 g Fint tärnat rimmat fläsk 1 Stor gul lök, hackad 2 tb Krossad kryddpeppar Blanda till en smidig och fin deg. Tillsätt eventuellt mjölk. Bryn fläsk och lök. Tillsätt kryddpeppar, Kyl. Forma degen till en plätt och lägg 1 msk fyllning i. Forma det hela till en boll. Sjud i saltat vatten i 20 minuter. Servera med lingon, smält smör, grädde eller smörsås.
Jag söker ett recept på Öländska kroppkakor. Hjälp
Här kommer det!Öländska kroppkakor1 Portioner Degen 1/2 kg Råskalad riven potatis 800 g Kall kokt riven potatis 2 dl Korn- och vetemjöl 2 Ägg Fyllning 400 g Fint tärnat rimmat fläsk 1 Stor gul lök, hackad 2 tb Krossad kryddpeppar Blanda till en smidig och fin deg. Tillsätt eventuellt mjölk. Bryn fläsk och lök. Tillsätt kryddpeppar, Kyl. Forma degen till en plätt och lägg 1 msk fyllning i. Forma det hela till en boll. Sjud i saltat vatten i 20 minuter. Servera med lingon, smält smör, grädde eller smörsås.