Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öländska kroppkakor

  • 18 februari 2004

    Jag söker ett recept på Öländska kroppkakor. Hjälp

  • 17 april 2004

    Här kommer det!Öländska kroppkakor1 Portioner Degen 1/2 kg Råskalad riven potatis 800 g Kall kokt riven potatis 2 dl Korn- och vetemjöl 2 Ägg Fyllning 400 g Fint tärnat rimmat fläsk 1 Stor gul lök, hackad 2 tb Krossad kryddpeppar Blanda till en smidig och fin deg. Tillsätt eventuellt mjölk. Bryn fläsk och lök. Tillsätt kryddpeppar, Kyl. Forma degen till en plätt och lägg 1 msk fyllning i. Forma det hela till en boll. Sjud i saltat vatten i 20 minuter. Servera med lingon, smält smör, grädde eller smörsås.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.