Om det bara står vinäger i ett recept, vilken vinäger ska jag då ta tro?? Är det nån större skillnad på dom, som typ på vitvinsvinäger och äppelcidervinäger??
Jag använder aldrig vinäger i mat, då jag var dum nog att tro att jag skulle gå ner i vikt om jag drack lite vinäger före måltiden. Så nu mår jag nästan illa bara jag hör talas om vinäger....men om man har vinäger i maten, man känner inte smaken av vinäger så mycket eller?
Roskerstin15 april 2012
Har också väldigt svårt för vinäger överhuvudtaget, i de flesta fall så ersätter jag vinäger med citronsaft och hittills har de gått jättebra oavsett vilken vinägersort som har stått i receptet.
The_mama97mia15 april 2012
Vad är det för recept/maträtt?
Vitvinsvinäger och äppelciderdito är väl helt kompatibla så. Rödvins-v- det brukar stå specificerat i recept, har det oftast bara till dressing.
Annars som sagt, citron går bra istället, om det är bara syran man är ute efter.
Men - jag upptäckte för ett tag sedan ett toppenrecept på Pizzasallad - och där var hemligheten att ha ättika och inte vinäger!
Så som sagt, det beror på lite vad det är för rätt...
callemero16 april 2012
Den enda skillnaden mig veterligen är att äppelcidervinägern är
lite sötare i smaken än vitvinsvinägern.
Lunchdax16 april 2012
Jag tycker inte alls om äppelcidervinägern, men däremot rödvinsvinägern. Så jag använder alltid rödvinsvinäger till allting när det bara står vinäger. Vitvinsvinägern brukar jag inte använda heller , men den är väl mer neutral?
Jag har lärt mig av mormor/mamma att man kan ersätta vitvinsvinäger med citron. Men som sagt brukar jag aldrig använda det ändå...
720116 april 2012
Hur kan man ersätta vinäger med citron ????
HELT OLIKA SMAKER o_O
Om det bara står vinäger i ett recept, vilken vinäger ska jag då ta tro?? Är det nån större skillnad på dom, som typ på vitvinsvinäger och äppelcidervinäger??
Jag använder aldrig vinäger i mat, då jag var dum nog att tro att jag skulle gå ner i vikt om jag drack lite vinäger före måltiden. Så nu mår jag nästan illa bara jag hör talas om vinäger....men om man har vinäger i maten, man känner inte smaken av vinäger så mycket eller?
Har också väldigt svårt för vinäger överhuvudtaget, i de flesta fall så ersätter jag vinäger med citronsaft och hittills har de gått jättebra oavsett vilken vinägersort som har stått i receptet.
Vad är det för recept/maträtt?
Vitvinsvinäger och äppelciderdito är väl helt kompatibla så. Rödvins-v- det brukar stå specificerat i recept, har det oftast bara till dressing.
Annars som sagt, citron går bra istället, om det är bara syran man är ute efter.
Men - jag upptäckte för ett tag sedan ett toppenrecept på Pizzasallad - och där var hemligheten att ha ättika och inte vinäger!
Så som sagt, det beror på lite vad det är för rätt...
Den enda skillnaden mig veterligen är att äppelcidervinägern är
lite sötare i smaken än vitvinsvinägern.
Jag tycker inte alls om äppelcidervinägern, men däremot rödvinsvinägern. Så jag använder alltid rödvinsvinäger till allting när det bara står vinäger. Vitvinsvinägern brukar jag inte använda heller , men den är väl mer neutral?
Jag har lärt mig av mormor/mamma att man kan ersätta vitvinsvinäger med citron. Men som sagt brukar jag aldrig använda det ändå...
Hur kan man ersätta vinäger med citron ????
HELT OLIKA SMAKER o_O