Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Otydliga recept

  • sufly 4 februari 2009

    Hej!
    Jag tänkte att jag skulle prova detta recept. Men jag förstår inte riktigt hur man gör. (Ibland tycker jag att recepten är otydliga) (speciellt när man inte är såå erfaren inom matlagning.
    Hur som helst, det står "reducera i kastrull"...Hur gör man då?
    Bearnaisekräm


    Tacksam för svar!

  • Nettie 4 februari 2009

    reducera menas att man minskar vätskan. :o

  • Mobojs 4 februari 2009

    Vanligtvis brukar det stå hur mycket man ska reducera ner vätskan till, alltså koka tills mängden vätska blir mindre.

    Att recepten på ett sånt här ställe kan kännas otydliga ibland kanske beror på att vi inte är proffs som skriver dem. De flesta av oss är nog glada amatörer.

    Lycka till med receptet.:)

  • bernit 4 februari 2009

    Skrivet av Nettie den 4 feb 2009

    reducera menas att man minskar vätskan. :o


    Minska genom att koka så vätskan dunstar

  • Nettie 4 februari 2009

    Tack bernit(H)

  • MissLo 4 februari 2009

    Det finns en bra sida där man kan hitta förklaringar till olika matlagningstermer:
    http://www.recepthjalpen.se/methods.php
    Dels förberedning av maten och dels tillagning och om du klickar på den senare så finner du förklaring till reducera där. Ser att du redan fått bra svar men den här länken kan ju vara till hjälp vid andra tillfällen.
    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.