Oxfilé på grillen

Dela
Valig sat och peppar duger fint, men rosmarin och vitlök är ju favoriter här, grilla en halv citron o pressa lite över köttet sen. Men som sagt, man får vara uppmärksam, sist jag grillade oxfile i rätt tjocka skivor gick dom inte riktigt färdigt, det gjorde ju inte så mkt, gick att eftersteka/grilla - det vanligare är att man bränner det o det är ju synd..
Skrivet av Gul13 den 8 maj 2010

Törs man lägga oxfilén på grillen? Hel eller skivad i så fall?


På grillen hade jag valt skivad (ca 4 cm), på direkt grillning, jag vill ha grillyta med fina ränder. Jag hade också marinerat först. Det finns faktiskt en färdig marinad som passar riktigt bra till mörkt kött, "Red Wine" från Santa Maria. Säljs i små (med betoning på små..) påsar. Har haft den när jag grillat rostbiff ett par gånger och den sätter fin smak på nötkött.
Skrivet av mama97mia den 8 maj 2010

Jag menar bara att ibland gör sig en del kött lika bra i sin enkelhet, riktigt bra kött behöver inte förgyllas liksom...


Jag är som Johan Rheborg i Solsidan på Tv4 (i avsnitt två kryper grillfanatikern fram hehehe)

På spisen skulle jag absolut säga salt & peppar och inget mer. När jag grillar vill jag göra mer, därför blir allt marinerat/penslat med glaze vår-/sommartid

Utom fisk då. Det går inte att göra godare än att bara laga till :-)