Köpte djupfryst pangasusfisk (hajmal) men vet ej hur det lagas. Lär vara sötvattenfisk från Vietnam. Tacksam för recept !
5 februari 2005
Hej ,det du har köpt är som du skriver hajmal från Vietnam, den fisken kallas även vietnamesisk sjötunga pga av sitt kött som lik´nar plattfisk & sjötunga såväl i konsistens som i smak. Som recept rekommenderas alla reecept med platfisk, tex sjötunga walewska i e´n enklare form. Går även bra att bara steka i smör, steka champinjoner till. klipp sedan massor av persilja över och häll över det brynta smöret och champinjonerna.Smaskens
jayamila26 januari 2011
jag har använt pangasius ungefär på samma sätt som torsk eller liknande men den faller nog lätt sönder om det handlar om fisksoppa, kan dock friteras till fish and chips och funkar säkert också att göra egna fiskbullar av, pröva att ugn steka som fisk gratäng eller gör fiskburgare den här sidan har drygt 60 olika recept
Amika26 januari 2011
Oj! Jisses! :D En nästan 6 år gammal tråd! :D
boz196527 januari 2011
"...Pangasius är en hajmal som odlas och fiskas i Mekongfloden i Vietnam, ett av världens mest förorenade vattendrag. Den innehåller mest miljögifter av all jordens matfisk. T o m Ryssland har stoppat importen p g a riskerna. Den matas med allt från bananer till nermald död fisk. Den utfodras med hormoner så den växer i 4 gånger normal takt. Den injiceras med urinextrakt för att rommen ska bildas snabbare..."
Källa: Helsingborgs Dagblad (HD)
En färskare tråd i ämnet hittar du här: http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/pangasius_fileer_3549.html
Cilla71a27 januari 2011
Jag har ätit denna fisk en gång i mitt liv & det var den vidrigaste fisk jag någosin smakat, inte ens katterna ville ha den. Det säger ju en del kanske? Fast ibland kan man ju få spättafiléer som smakar havsvatten oxå så det kanske bara var en dålig sändning. Men det låter ju inte så bra om man tittar på Boz inlägg.
Köpte djupfryst pangasusfisk (hajmal) men vet ej hur det lagas. Lär vara sötvattenfisk från Vietnam. Tacksam för recept !
Hej ,det du har köpt är som du skriver hajmal från Vietnam, den fisken kallas även vietnamesisk sjötunga pga av sitt kött som lik´nar plattfisk & sjötunga såväl i konsistens som i smak. Som recept rekommenderas alla reecept med platfisk, tex sjötunga walewska i e´n enklare form. Går även bra att bara steka i smör, steka champinjoner till. klipp sedan massor av persilja över och häll över det brynta smöret och champinjonerna.Smaskens
jag har använt pangasius ungefär på samma sätt som torsk eller liknande men den faller nog lätt sönder om det handlar om fisksoppa, kan dock friteras till fish and chips och funkar säkert också att göra egna fiskbullar av, pröva att ugn steka som fisk gratäng eller gör fiskburgare den här sidan har drygt 60 olika recept
Oj! Jisses! :D En nästan 6 år gammal tråd! :D
"...Pangasius är en hajmal som odlas och fiskas i Mekongfloden i Vietnam, ett av världens mest förorenade vattendrag. Den innehåller mest miljögifter av all jordens matfisk. T o m Ryssland har stoppat importen p g a riskerna. Den matas med allt från bananer till nermald död fisk. Den utfodras med hormoner så den växer i 4 gånger normal takt. Den injiceras med urinextrakt för att rommen ska bildas snabbare..."
Källa: Helsingborgs Dagblad (HD)
En färskare tråd i ämnet hittar du här: http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/pangasius_fileer_3549.html
Jag har ätit denna fisk en gång i mitt liv & det var den vidrigaste fisk jag någosin smakat, inte ens katterna ville ha den. Det säger ju en del kanske? Fast ibland kan man ju få spättafiléer som smakar havsvatten oxå så det kanske bara var en dålig sändning. Men det låter ju inte så bra om man tittar på Boz inlägg.