Har aldrig ätit pilgrimsmusslor....men det ser så gott ut. Ser ibland när dom lagar det på Halv åtta hos mig....Så nu har jag lite frågor om hur man lagar till dom....
Ska ha en liten tjejkväll här hemma om några veckor och vore kul att ha detta som förrätt...Nån som har nåt recept på pilgrimsmusslor-förätt? Hur ska dom tillagas? Stekas? Ska dom kryddas? Ja.....hur gör man helt enkelt....Och är det så gott som det ser ut som? Hur smakar det....på ett ungefär?
smulan1katt9413 mars 2012
Har precis haft en gourmetvecka på skolan där vi serverade pilgrimsmusslor. Och en av förätterna va just pilgrimsmusslor.
Vi stekte en och kryddade den med salt och peppar, och den andra parmesesanfriterade vi :)
Till det hade vi en tomat och timjandipp, charlottenlök,löjrom,citron en örtsallad :P
lollol13 mars 2012
Det du ska tänka på är att inte steka för länge. Cirka en halv minut på varje sida på riktigt hög värme räcker.
MatAnders13 mars 2012
När jaf gjorde så lät jag dom ligga en stund i olivolja,citron,pepar innan jag stekte på dom och jag tycker det smakade väldigt bra inte som musslor snarare åt bläckfisk hållet?
Har aldrig ätit pilgrimsmusslor....men det ser så gott ut. Ser ibland när dom lagar det på Halv åtta hos mig....Så nu har jag lite frågor om hur man lagar till dom....
Ska ha en liten tjejkväll här hemma om några veckor och vore kul att ha detta som förrätt...Nån som har nåt recept på pilgrimsmusslor-förätt? Hur ska dom tillagas? Stekas? Ska dom kryddas? Ja.....hur gör man helt enkelt....Och är det så gott som det ser ut som? Hur smakar det....på ett ungefär?
Har precis haft en gourmetvecka på skolan där vi serverade pilgrimsmusslor. Och en av förätterna va just pilgrimsmusslor.
Vi stekte en och kryddade den med salt och peppar, och den andra parmesesanfriterade vi :)
Till det hade vi en tomat och timjandipp, charlottenlök,löjrom,citron en örtsallad :P
Det du ska tänka på är att inte steka för länge. Cirka en halv minut på varje sida på riktigt hög värme räcker.
När jaf gjorde så lät jag dom ligga en stund i olivolja,citron,pepar innan jag stekte på dom och jag tycker det smakade väldigt bra inte som musslor snarare åt bläckfisk hållet?
Det är jätte-enkelt och mycket gott.
Följ länkarna till min blogg och lycka till.
http://jacksmat.blogspot.com/2012/01/halstrad-pilgrimsmussla-med-blancherade.html
http://jacksmat.blogspot.com/2012/01/jacks-sweet-chilisas-for-dummies.html
Ooops, missade länken med måttangivelser till sweet chillisåsen märker jag nu...
http://jacksmat.blogspot.com/2012/01/friterad-blackfisk-med-kycklingnudlar.html
Tack för era tips.....måste testa detta. Tar gärna emot fler tips åxå....