Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pilgrimsmusslor

  • slarvan 12 mars 2012

    Har aldrig ätit pilgrimsmusslor....men det ser så gott ut. Ser ibland när dom lagar det på Halv åtta hos mig....Så nu har jag lite frågor om hur man lagar till dom....

    Ska ha en liten tjejkväll här hemma om några veckor och vore kul att ha detta som förrätt...Nån som har nåt recept på pilgrimsmusslor-förätt? Hur ska dom tillagas? Stekas? Ska dom kryddas? Ja.....hur gör man helt enkelt....Och är det så gott som det ser ut som? Hur smakar det....på ett ungefär?

  • smulan1katt94 13 mars 2012

    Har precis haft en gourmetvecka på skolan där vi serverade pilgrimsmusslor. Och en av förätterna va just pilgrimsmusslor.
    Vi stekte en och kryddade den med salt och peppar, och den andra parmesesanfriterade vi :)
    Till det hade vi en tomat och timjandipp, charlottenlök,löjrom,citron en örtsallad :P

  • lollol 13 mars 2012

    Det du ska tänka på är att inte steka för länge. Cirka en halv minut på varje sida på riktigt hög värme räcker.

  • MatAnders 13 mars 2012

    När jaf gjorde så lät jag dom ligga en stund i olivolja,citron,pepar innan jag stekte på dom och jag tycker det smakade väldigt bra inte som musslor snarare åt bläckfisk hållet?

  • The_Stig 13 mars 2012

    Det är jätte-enkelt och mycket gott.

    Följ länkarna till min blogg och lycka till.

    http://jacksmat.blogspot.com/2012/01/halstrad-pilgrimsmussla-med-blancherade.html

    http://jacksmat.blogspot.com/2012/01/jacks-sweet-chilisas-for-dummies.html

  • The_Stig 13 mars 2012

    Ooops, missade länken med måttangivelser till sweet chillisåsen märker jag nu...

    http://jacksmat.blogspot.com/2012/01/friterad-blackfisk-med-kycklingnudlar.html

  • slarvan 14 mars 2012

    Tack för era tips.....måste testa detta. Tar gärna emot fler tips åxå....

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.