Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plastförpackningar till tusen

  • christallnibbs 11 november 2007

    När jag växte upp talades ofta om sopberget och man vurmade för att minska på förpackningsmaterial -speciellt plast. Är det fler än jag som har uppmärksammat att vissa butikskedjor numera stycke/parförpackar grönsaker och frukt? Jag har blivit berövad rätten att själv välja och vill jag det så är de oförpackade produkterna dyrare.
    Såg en intervjuv med en företrädare för en av de stora butikskedjorna som menade att det berodde på att det efterfrågades. Är det verkligen så -vad tycker ni?

  • matanna 11 november 2007

    Nej, jag tycker bäst om att välja själv. Grönsaker, frukt och olika pålägg eller ngt annat gott.
    Jag själv använder inte så mkt plastfolie eller påsar mer än till att frysa ner i.

  • anluk 11 november 2007

    Helt klart har det blivit alldeles för mycket plast och plastförpackningar igen. Och jag har dessutom uppmärksammat att många lägger sina bananklasar i påsar. Why????

  • evaldo 11 november 2007

    Jag försöker undvika så gott jag kan att köpa paketerade grönsaker. Jag vill känna på dem om de är färska, de paketerade har måga gånger visat sig vara dåliga, kanske därför de paketerats?

  • rostok 11 november 2007

    Jag håller helt med. Men jag kan tänka mig att det beror på att många inte vill köpa sådant som många andra har fingrat på. I Italien får ingen fingra på någon frukt eller grönt. Det finns handskar man måste använda. Visserligen är de ju engångs i plast, men man ser i alla fall varan man vill köpa utan plast! Men jag vet ju inte om plastberget minskar för det!

  • christallnibbs 13 november 2007

    Jag tänker att detta måste vara ett sätt för handeln att tjäna pengar. Kunderna kan inte "klämma" sönder produkterna och det måste gå åt mindre personal för att hålla grönsaksdisken fräch. Som ytterligare bonus så blir det väl inte så mycket som måste kastas. Vet inte varför -men det retar mig.

  • matvraket 13 november 2007

    Skrivet av christallnibbs den 11 nov 2007


    När jag växte upp talades ofta om sopberget och man vurmade för att minska på förpackningsmaterial -speciellt plast. Är det fler än jag som har uppmärksammat att vissa butikskedjor numera stycke/parförpackar grönsaker och frukt? Jag har blivit berövad rätten att själv välja och vill jag det så är de oförpackade produkterna dyrare.
    Såg en intervjuv med en företrädare för en av de stora butikskedjorna som menade att det berodde på att det efterfrågades. Är det verkligen så -vad tycker ni?


    Jag tvivlar verkligen på att kunderna efterfrågar inpackade grönsaker? Jag tycker det är mycket fräschare att känna och se och lukta på de grönsaker jag vill köpa. Då märker man direkt om ngt är dåligt! Dessutom är det ett onödigt resursslöseri. (N)

  • Hannsi 13 november 2007

    håller helt med onödigt till tusen, dom slösar på plast och vi får halv taskiga frukter och grönsaker, det enda jag köper inplastat är morötter och paprika.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.