När ni bjuder på trerättersmiddag, vad är då era favoritkombinationer på förrätt/varmrätt/efterrätt?
Vore kul att se vilka rätter ni gärna eller helst parar ihop. Det ska inte vara sånt ni vill göra utan brukar göra eller gjort och som varit en riktigt bra kompo :)
Erajscha18 september 2013
Jag brukar ofta ha en räkcoctail eller en liten toast med räkor till förrätt när jag serverar kött eller fågel. Då bjuder jag gärna ofta på en mousse till efterrätt. Citron om det varit en "tung kötträtt" och chokladmousse om det varit en lättare rätt som kyckling.
Veranne18 september 2013
Två enkla som inte brukar slå fel...
-Krustad eller toast med löjrom, gräddfil, hackad rödlök och dill
-En god grillad köttbit med klyftpotatis, sparris eller ärtor, tomatsallad och örtkryddat smör
-Irish coffee
-Trattkantarellsoppa (helt enkelt på trattisar som hackats och fått fräsa med lite lök, salt o peppar, spätts med mjölk och lite grädde och avrundats med klippt persilja; köpebuljong är helt onödigt här)
-Stekta rödspätte- eller bergtungafiléer med kokt potatis, brynt smör och rejäla citronklyftor
-Smulpaj på säsongens bär/frukt med vaniljsås
rosatalo19 september 2013
Eftersom jag oftast har väldigt många gäster ( 10-50 ), brukar det fungera bäst med kall förrätt. Det blir enkelt, ofta tomat, mozzarella sallad med lite valnötter och färdigköpta krispiga bröd av typen grissini eller Lidls ost sticks.
Som huvudrätt fungerar någon gryta med kött och rotfrukter och olika enkla tillbehör till beroende på vad som finns i grytan. Gratänger av olika slag förekommer också ofta.
Är inte mycket för sötslisk så jag gör inga avancerade efterrätter, antingen fruktsallad med vispgrädde. Eller så bakar jag pajer, ex äpple, rabarber eller bär vad som nu finns och sedan tar vi kaffe till.
Annrh26 september 2013
Skrivet av rosatalo den 19 sep 2013
Eftersom jag oftast har väldigt många gäster ( 10-50 ), brukar det fungera bäst med kall förrätt. Det blir enkelt, ofta tomat, mozzarella sallad med lite valnötter och färdigköpta krispiga bröd av typen grissini eller Lidls ost sticks.
Oj, det var inte illa som standard på bjudningar. Själv kommer jag sällan upp i fler än 8 personer och då tycker jag att det är i mesta laget :)
Gnurf4 oktober 2013
- En liten toast med någon form av skaldjur, mousserande eller en lite kraftigare chardonnay
- Entrecote/Oxfilé grillad/stekt beroende på årstid, rejält krämig och vitlöksdoftande potatisgratäng, riktigt kraftfullt fylligt rödtjut
Eftersom jag oftast har väldigt många gäster ( 10-50 ), brukar det fungera bäst med kall förrätt. Det blir enkelt, ofta tomat, mozzarella sallad med lite valnötter och färdigköpta krispiga bröd av typen grissini eller Lidls ost sticks.
Oj, det var inte illa som standard på bjudningar. Själv kommer jag sällan upp i fler än 8 personer och då tycker jag att det är i mesta laget :)
Det är för att jag har 5 barn, så bara med dem och deras respektive, min bror som bor hos oss och min kusin som vi räknar som familjemedlem, mamma och hennes sambo, är vi 16 personer med dessa mina allra närmaste. Och jag är så glad att jag har dem alla.
Gutis4 oktober 2013
Till förätt en toast med laxröra
Varmrätt Baconinlindad kycklingfile med klyftpotatis
Efterrätt Cheesecake
Lenkan5 oktober 2013
Förrätt: Bruschetta med tomat/vitlök/rödlök/basilika
Varmrätt: Färskostfylld och parmaskinkinlindad fläskfilé, till det ugnsrostade rotsaker och kantarellsås
När ni bjuder på trerättersmiddag, vad är då era favoritkombinationer på förrätt/varmrätt/efterrätt?
Vore kul att se vilka rätter ni gärna eller helst parar ihop. Det ska inte vara sånt ni vill göra utan brukar göra eller gjort och som varit en riktigt bra kompo :)
Jag brukar ofta ha en räkcoctail eller en liten toast med räkor till förrätt när jag serverar kött eller fågel. Då bjuder jag gärna ofta på en mousse till efterrätt. Citron om det varit en "tung kötträtt" och chokladmousse om det varit en lättare rätt som kyckling.
Två enkla som inte brukar slå fel...
-Krustad eller toast med löjrom, gräddfil, hackad rödlök och dill
-En god grillad köttbit med klyftpotatis, sparris eller ärtor, tomatsallad och örtkryddat smör
-Irish coffee
-Trattkantarellsoppa (helt enkelt på trattisar som hackats och fått fräsa med lite lök, salt o peppar, spätts med mjölk och lite grädde och avrundats med klippt persilja; köpebuljong är helt onödigt här)
-Stekta rödspätte- eller bergtungafiléer med kokt potatis, brynt smör och rejäla citronklyftor
-Smulpaj på säsongens bär/frukt med vaniljsås
Eftersom jag oftast har väldigt många gäster ( 10-50 ), brukar det fungera bäst med kall förrätt. Det blir enkelt, ofta tomat, mozzarella sallad med lite valnötter och färdigköpta krispiga bröd av typen grissini eller Lidls ost sticks.
Som huvudrätt fungerar någon gryta med kött och rotfrukter och olika enkla tillbehör till beroende på vad som finns i grytan. Gratänger av olika slag förekommer också ofta.
Är inte mycket för sötslisk så jag gör inga avancerade efterrätter, antingen fruktsallad med vispgrädde. Eller så bakar jag pajer, ex äpple, rabarber eller bär vad som nu finns och sedan tar vi kaffe till.
Eftersom jag oftast har väldigt många gäster ( 10-50 ), brukar det fungera bäst med kall förrätt. Det blir enkelt, ofta tomat, mozzarella sallad med lite valnötter och färdigköpta krispiga bröd av typen grissini eller Lidls ost sticks.
Oj, det var inte illa som standard på bjudningar. Själv kommer jag sällan upp i fler än 8 personer och då tycker jag att det är i mesta laget :)
- En liten toast med någon form av skaldjur, mousserande eller en lite kraftigare chardonnay
- Entrecote/Oxfilé grillad/stekt beroende på årstid, rejält krämig och vitlöksdoftande potatisgratäng, riktigt kraftfullt fylligt rödtjut
- Hemkörd vailjgräddglass, varm hjortronsylt, sauternes
Eftersom jag oftast har väldigt många gäster ( 10-50 ), brukar det fungera bäst med kall förrätt. Det blir enkelt, ofta tomat, mozzarella sallad med lite valnötter och färdigköpta krispiga bröd av typen grissini eller Lidls ost sticks.
Oj, det var inte illa som standard på bjudningar. Själv kommer jag sällan upp i fler än 8 personer och då tycker jag att det är i mesta laget :)
Det är för att jag har 5 barn, så bara med dem och deras respektive, min bror som bor hos oss och min kusin som vi räknar som familjemedlem, mamma och hennes sambo, är vi 16 personer med dessa mina allra närmaste. Och jag är så glad att jag har dem alla.
Till förätt en toast med laxröra
Varmrätt Baconinlindad kycklingfile med klyftpotatis
Efterrätt Cheesecake
Förrätt: Bruschetta med tomat/vitlök/rödlök/basilika
Varmrätt: Färskostfylld och parmaskinkinlindad fläskfilé, till det ugnsrostade rotsaker och kantarellsås
Dessert: Syrlig fruktsallad med vaniljgrädde