Jag gjorde pulled pork för första gången här om dagen. Det var väldigt enkelt, och hade god smak. Mitt enda bekymmer var att jag tyckte köttet blev lite torrt, och eftersom jag inte gjort det tidigare vet jag inte varför eller om det ska vara så. Har jag haft det i ugnen för länge eller för kort, eller är det något annat som gått fel? Hoppas någon här kan hjälpa mig eller bara komma med egna erfarenheter av rätten.
Kram Kristin :)
anluk1 maj 2013
Vilket kött använde du?? Jag gör alltid på fläskkarré och i lergryta, har aldrig upplevt det som torrt.
annamariasmat1 maj 2013
Skrivet av anluk den 1 maj 2013
Vilket kött använde du?? Jag gör alltid på fläskkarré och i lergryta, har aldrig upplevt det som torrt.
Har du ett recept du vill dela med dig av? :)
DoctorWho1 maj 2013
Det kan variera mellan vilket kött man använder. IMHO blir kött som fläskkarré och liknande med lite fett insprängt saftigare än tex skinkstek när man gör pulled pork. Jag brukar blanda såsen som köttet är tillagat i med köttet, annars tycker jag också att köttet kan ibland bli lite torrt. Det går jättebra att reda av såsen om man tycker att den är tunn och sen blanda den med köttet.
Boboo3 maj 2013
Jag använde fläskkarré, ca 1kg i bit utan ben :)
Skrivet av anluk den 1 maj 2013
Vilket kött använde du?? Jag gör alltid på fläskkarré och i lergryta, har aldrig upplevt det som torrt.
Boboo3 maj 2013
Jag använde fläskkarré, och som du säger blandade det med såsen. Och rätten i sig var inte torr men jag had trott att köttet i sig skulle vara saftigare. Kanske jag som inte riktigt vet hur det ska vara :p
Skrivet av DoctorWho den 1 maj 2013
Det kan variera mellan vilket kött man använder. IMHO blir kött som fläskkarré och liknande med lite fett insprängt saftigare än tex skinkstek när man gör pulled pork. Jag brukar blanda såsen som köttet är tillagat i med köttet, annars tycker jag också att köttet kan ibland bli lite torrt. Det går jättebra att reda av såsen om man tycker att den är tunn och sen blanda den med köttet.
Jag gjorde pulled pork för första gången här om dagen. Det var väldigt enkelt, och hade god smak. Mitt enda bekymmer var att jag tyckte köttet blev lite torrt, och eftersom jag inte gjort det tidigare vet jag inte varför eller om det ska vara så. Har jag haft det i ugnen för länge eller för kort, eller är det något annat som gått fel? Hoppas någon här kan hjälpa mig eller bara komma med egna erfarenheter av rätten.
Kram Kristin :)
Vilket kött använde du?? Jag gör alltid på fläskkarré och i lergryta, har aldrig upplevt det som torrt.
Vilket kött använde du?? Jag gör alltid på fläskkarré och i lergryta, har aldrig upplevt det som torrt.
Har du ett recept du vill dela med dig av? :)
Det kan variera mellan vilket kött man använder. IMHO blir kött som fläskkarré och liknande med lite fett insprängt saftigare än tex skinkstek när man gör pulled pork. Jag brukar blanda såsen som köttet är tillagat i med köttet, annars tycker jag också att köttet kan ibland bli lite torrt. Det går jättebra att reda av såsen om man tycker att den är tunn och sen blanda den med köttet.
Jag använde fläskkarré, ca 1kg i bit utan ben :)
Vilket kött använde du?? Jag gör alltid på fläskkarré och i lergryta, har aldrig upplevt det som torrt.
Jag använde fläskkarré, och som du säger blandade det med såsen. Och rätten i sig var inte torr men jag had trott att köttet i sig skulle vara saftigare. Kanske jag som inte riktigt vet hur det ska vara :p
Det kan variera mellan vilket kött man använder. IMHO blir kött som fläskkarré och liknande med lite fett insprängt saftigare än tex skinkstek när man gör pulled pork. Jag brukar blanda såsen som köttet är tillagat i med köttet, annars tycker jag också att köttet kan ibland bli lite torrt. Det går jättebra att reda av såsen om man tycker att den är tunn och sen blanda den med köttet.