Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Puylinser

  • 29 april 2002

    Var kan jag köpa puylinser? Hur ser de ut? Har hittat ett recept i "Nakna kockens" kokbok men har kört fast på denna ingrediens...

  • 15 maj 2002

    Puylinser har tagit sitt namn från Puy icentrala Frankrike där de odlas. I Frankrike serveras de ofta tillsammans med någon typ av salt(rimmat) kött.Linserna är mörkgröna i färgen och någotrundare i formen än vanliga gröna linser och de blir inte "mosiga" i konsistensen vid kokning. Fråga i hälsokostaffär eller delikatessaffär efter denna typ av linser, annars går nog vanliga gröna linser bra, se bara till att koka dem varsamt.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.