Hej jag skulle vilja ha reda på om man behöver lägga rågkross och vete kross iblöt kvällen före om man ska göra gröt och ha i deg eller om man kan koka gröte noch låta det svälla efter och i såfall hur lång tid då?
Mvh Maria Karlsson
Malvan17 november 2012
Hej Maria! När jag bakar en filmjölkslimpa, så använder jag 4-Kornskross. I receptet står det bara att man skall koka 4-Kornskrosset i vatten i ca 10 min och sedan låta göten svalna.Du får testa, men du behöver nog inte planera för bak kvällen innan.
Lycka till!
Ulla persson
Hej jag skulle vilja ha reda på om man behöver lägga rågkross och vete kross iblöt kvällen före om man ska göra gröt och ha i deg eller om man kan koka gröte noch låta det svälla efter och i såfall hur lång tid då?
Mvh Maria Karlsson
Hej Maria! När jag bakar en filmjölkslimpa, så använder jag 4-Kornskross. I receptet står det bara att man skall koka 4-Kornskrosset i vatten i ca 10 min och sedan låta göten svalna.Du får testa, men du behöver nog inte planera för bak kvällen innan.
Lycka till!
Ulla persson