Hej,Är det någon som har ett recept på tekakor. Jag har sett dom göras en gång med en smet som är lös så man häller upp med hjälp av ett måttTackSofia
19 maj 2004
Matbröd för 30 st personer som är lätt att göra och tar ca 1 tim.IngredienserTillagning ½ liter mjölk50 gr jäst100 gr socker100 gr margarin10 (1 tsk) gr saltca 1,6 liter vetemjöl Låt havren svälla i mjölken i ett par timmar (eller över natten) i en degbunke.Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37° C. Jag brukar micra den i 2-3 minuter. Smula ner jästen i degbunken och blanda i havregrynsblandningen, saltet, sockret och det mesta av mjölet.Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl. Jäs under bakduk ca 30 min.Knåda i resten av mjölet. Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka. Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min.Grädda kakorna i 225° C ca 10 min. Låt de kallna under bakduk. Kan frysas in. Receptet kommer från Therns bageri i Alingsås. detta recept jag använder rätt så ofta och det blir väldigt "efterfrågat"
Hej,Är det någon som har ett recept på tekakor. Jag har sett dom göras en gång med en smet som är lös så man häller upp med hjälp av ett måttTackSofia
Matbröd för 30 st personer som är lätt att göra och tar ca 1 tim.IngredienserTillagning ½ liter mjölk50 gr jäst100 gr socker100 gr margarin10 (1 tsk) gr saltca 1,6 liter vetemjöl Låt havren svälla i mjölken i ett par timmar (eller över natten) i en degbunke.Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37° C. Jag brukar micra den i 2-3 minuter. Smula ner jästen i degbunken och blanda i havregrynsblandningen, saltet, sockret och det mesta av mjölet.Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl. Jäs under bakduk ca 30 min.Knåda i resten av mjölet. Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka. Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel. Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 min.Grädda kakorna i 225° C ca 10 min. Låt de kallna under bakduk. Kan frysas in. Receptet kommer från Therns bageri i Alingsås. detta recept jag använder rätt så ofta och det blir väldigt "efterfrågat"