Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Redning av sås

  • Pannwitz 7 januari 2011

    Hej allihopa!
    Jag har ett litet problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
    När jag gör brunsås själv så kan jag omöjligt få den tjock, någon som har några bra tips?

    Såsen gör jag med stark buljong och en skvätt grädde, olika mycket grädde beroende på hur fet jag vill ha den, redningen på mjölk/mjöl hopvispat som jag rör ner under kokning.

    Har samma problem med stuvning fast då med bottenredning.

  • mysigajag51 7 januari 2011

    ha i lite maizena

  • boz1965 7 januari 2011

    Skrivet av Pannwitz den 7 jan 2011

    Hej allihopa!
    Jag har ett litet problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
    När jag gör brunsås själv så kan jag omöjligt få den tjock, någon som har några bra tips?

    Såsen gör jag med stark buljong och en skvätt grädde, olika mycket grädde beroende på hur fet jag vill ha den, redningen på mjölk/mjöl hopvispat som jag rör ner under kokning.

    Har samma problem med stuvning fast då med bottenredning.


    Borde inte vara några problem. Det är en helt normal toppredning du kör med. Prova att öka på mängden en aning.

  • Reihelge 7 januari 2011

    Potatismos-pulver er bra redning.

  • solgarden 7 januari 2011

    Gör såsen med en bottenredning istället...smält smör och vispa sedan i mjölet och därefter häll på varm vätska till önskad tjocklek.

    Det går fort och det blir så gott!

  • Riss 7 januari 2011

    Om du blandar lika delar smor och mjol sa kan du vispa ner det i sasen men du maste lata den sjuda i nagra minuter tills den tjocknar och sa att mjolet kokar in ordentligt i sasen (annars kan man kanna smaken pa mjolet).

  • DoctorWho 7 januari 2011

    Jag hade själv samma problem tills mamma sa till mig att öka mängden mjöl. Kanske det kan hjälpa.

  • boz1965 7 januari 2011

    Skrivet av Reihelge den 7 jan 2011

    Potatismos-pulver er bra redning.


    Eh? Nej!

  • porvoonmuija 10 januari 2011

    En bra tumregel är att 3msk mjöl reder 5dl vätska.Använder man jyttemjöl(glutenfritt) så räcker det med en dryg msk

  • Bumbis 10 januari 2011

    Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.

  • Cassiopeya 10 januari 2011

    Skrivet av Bumbis den 10 jan 2011

    Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.


    (Y) En favorit här hemma också.

    Om man gör en bottenredning, och den inte blir tjock nog. Kan man mosa smör och mjöl till en jämn röra och klicka i till önskad konsistens. :D

  • Pannwitz 10 januari 2011

    Tack så hemskt mycket för alla tips! :D Uppskattas verkligen, bara att testa mig fram med lite olika grejer nu då och hålla tummarna {fingers-crossed}

  • soccermum 10 januari 2011

    Skrivet av Bumbis den 10 jan 2011

    Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.


    instämmer till fullo (Y)

  • AnneNi 10 januari 2011

    Jag använder alltid lite vetemjöl utrört i vatten när jag reder min burnsås och det fungerar alltid utmärkt. Blir den inte tillräckligt tjock är det bara att hälla i lite till och låta det puttra en stund, tills det blir lagom.
    Lycka till!

  • Marre73 10 januari 2011

    Skrivet av AnneNi den 10 jan 2011

    Jag använder alltid lite vetemjöl utrört i vatten när jag reder min burnsås och det fungerar alltid utmärkt. Blir den inte tillräckligt tjock är det bara att hälla i lite till och låta det puttra en stund, tills det blir lagom.
    Lycka till!


    Exakt min åsikt,jag har snarare problem med att min sås blir för tjock men det är lätt fixat med lite grädde

  • chrisq 10 januari 2011

    (Y)vet ni vad dessa redningar kostar vad är det för fel på vetemjöl o vatten

  • zudette 11 januari 2011

    Sätt mer mjöl i toppredningen! Jag mäter aldrig utan höftar alltid till det. Jag brukar göra redning på mycket mjöl och vätska så den blir nästan som välling och använder sedan så mycket av redningen som jag behöver - helt enkelt tills jag är nöjd med hur tjock såsen/stuvningen är.

  • Pannwitz 11 januari 2011

    Skrivet av chrisn den 10 jan 2011

    (Y)vet ni vad dessa redningar kostar vad är det för fel på vetemjöl o vatten


    Problemet med mjöl och vatten är att vissa av oss har problem med att få det tjockt på det sättet, jag lyckas mer eller mindre aldrig med det :)

  • bellafri 11 januari 2011

    Det absolut lättaste är att använda färdig maizena direkt i såsen , men effektivare är att röra i 1 tsk potatismjöl utblandad i lite vatten. Ett par matskedar vatten. Detta om du känner att du har probelm med bottenredning. Annars är det bara att köra lika delar mjöl + fett och därefter spä på tills konsistensen du önskar. Lycka till och träna på.

  • rimbostina 11 januari 2011

    Skrivet av Bumbis den 10 jan 2011

    Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.




    Ja och så blir det glutenfritt!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.