Hej allihopa!
Jag har ett litet problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
När jag gör brunsås själv så kan jag omöjligt få den tjock, någon som har några bra tips?
Såsen gör jag med stark buljong och en skvätt grädde, olika mycket grädde beroende på hur fet jag vill ha den, redningen på mjölk/mjöl hopvispat som jag rör ner under kokning.
Har samma problem med stuvning fast då med bottenredning.
mysigajag517 januari 2011
ha i lite maizena
boz19657 januari 2011
Skrivet av Pannwitz den 7 jan 2011
Hej allihopa!
Jag har ett litet problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
När jag gör brunsås själv så kan jag omöjligt få den tjock, någon som har några bra tips?
Såsen gör jag med stark buljong och en skvätt grädde, olika mycket grädde beroende på hur fet jag vill ha den, redningen på mjölk/mjöl hopvispat som jag rör ner under kokning.
Har samma problem med stuvning fast då med bottenredning.
Borde inte vara några problem. Det är en helt normal toppredning du kör med. Prova att öka på mängden en aning.
Reihelge7 januari 2011
Potatismos-pulver er bra redning.
solgarden7 januari 2011
Gör såsen med en bottenredning istället...smält smör och vispa sedan i mjölet och därefter häll på varm vätska till önskad tjocklek.
Det går fort och det blir så gott!
Riss7 januari 2011
Om du blandar lika delar smor och mjol sa kan du vispa ner det i sasen men du maste lata den sjuda i nagra minuter tills den tjocknar och sa att mjolet kokar in ordentligt i sasen (annars kan man kanna smaken pa mjolet).
DoctorWho7 januari 2011
Jag hade själv samma problem tills mamma sa till mig att öka mängden mjöl. Kanske det kan hjälpa.
boz19657 januari 2011
Skrivet av Reihelge den 7 jan 2011
Potatismos-pulver er bra redning.
Eh? Nej!
porvoonmuija10 januari 2011
En bra tumregel är att 3msk mjöl reder 5dl vätska.Använder man jyttemjöl(glutenfritt) så räcker det med en dryg msk
Bumbis10 januari 2011
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
Cassiopeya10 januari 2011
Skrivet av Bumbis den 10 jan 2011
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
(Y) En favorit här hemma också.
Om man gör en bottenredning, och den inte blir tjock nog. Kan man mosa smör och mjöl till en jämn röra och klicka i till önskad konsistens. :D
Pannwitz10 januari 2011
Tack så hemskt mycket för alla tips! :D Uppskattas verkligen, bara att testa mig fram med lite olika grejer nu då och hålla tummarna {fingers-crossed}
soccermum10 januari 2011
Skrivet av Bumbis den 10 jan 2011
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
instämmer till fullo (Y)
AnneNi10 januari 2011
Jag använder alltid lite vetemjöl utrört i vatten när jag reder min burnsås och det fungerar alltid utmärkt. Blir den inte tillräckligt tjock är det bara att hälla i lite till och låta det puttra en stund, tills det blir lagom.
Lycka till!
Marre7310 januari 2011
Skrivet av AnneNi den 10 jan 2011
Jag använder alltid lite vetemjöl utrört i vatten när jag reder min burnsås och det fungerar alltid utmärkt. Blir den inte tillräckligt tjock är det bara att hälla i lite till och låta det puttra en stund, tills det blir lagom.
Lycka till!
Exakt min åsikt,jag har snarare problem med att min sås blir för tjock men det är lätt fixat med lite grädde
chrisq10 januari 2011
(Y)vet ni vad dessa redningar kostar vad är det för fel på vetemjöl o vatten
zudette11 januari 2011
Sätt mer mjöl i toppredningen! Jag mäter aldrig utan höftar alltid till det. Jag brukar göra redning på mycket mjöl och vätska så den blir nästan som välling och använder sedan så mycket av redningen som jag behöver - helt enkelt tills jag är nöjd med hur tjock såsen/stuvningen är.
Pannwitz11 januari 2011
Skrivet av chrisn den 10 jan 2011
(Y)vet ni vad dessa redningar kostar vad är det för fel på vetemjöl o vatten
Problemet med mjöl och vatten är att vissa av oss har problem med att få det tjockt på det sättet, jag lyckas mer eller mindre aldrig med det :)
bellafri11 januari 2011
Det absolut lättaste är att använda färdig maizena direkt i såsen , men effektivare är att röra i 1 tsk potatismjöl utblandad i lite vatten. Ett par matskedar vatten. Detta om du känner att du har probelm med bottenredning. Annars är det bara att köra lika delar mjöl + fett och därefter spä på tills konsistensen du önskar. Lycka till och träna på.
rimbostina11 januari 2011
Skrivet av Bumbis den 10 jan 2011
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
Hej allihopa!
Jag har ett litet problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
När jag gör brunsås själv så kan jag omöjligt få den tjock, någon som har några bra tips?
Såsen gör jag med stark buljong och en skvätt grädde, olika mycket grädde beroende på hur fet jag vill ha den, redningen på mjölk/mjöl hopvispat som jag rör ner under kokning.
Har samma problem med stuvning fast då med bottenredning.
ha i lite maizena
Hej allihopa!
Jag har ett litet problem som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med.
När jag gör brunsås själv så kan jag omöjligt få den tjock, någon som har några bra tips?
Såsen gör jag med stark buljong och en skvätt grädde, olika mycket grädde beroende på hur fet jag vill ha den, redningen på mjölk/mjöl hopvispat som jag rör ner under kokning.
Har samma problem med stuvning fast då med bottenredning.
Borde inte vara några problem. Det är en helt normal toppredning du kör med. Prova att öka på mängden en aning.
Potatismos-pulver er bra redning.
Gör såsen med en bottenredning istället...smält smör och vispa sedan i mjölet och därefter häll på varm vätska till önskad tjocklek.
Det går fort och det blir så gott!
Om du blandar lika delar smor och mjol sa kan du vispa ner det i sasen men du maste lata den sjuda i nagra minuter tills den tjocknar och sa att mjolet kokar in ordentligt i sasen (annars kan man kanna smaken pa mjolet).
Jag hade själv samma problem tills mamma sa till mig att öka mängden mjöl. Kanske det kan hjälpa.
Potatismos-pulver er bra redning.
Eh? Nej!
En bra tumregel är att 3msk mjöl reder 5dl vätska.Använder man jyttemjöl(glutenfritt) så räcker det med en dryg msk
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
(Y) En favorit här hemma också.
Om man gör en bottenredning, och den inte blir tjock nog. Kan man mosa smör och mjöl till en jämn röra och klicka i till önskad konsistens. :D
Tack så hemskt mycket för alla tips! :D Uppskattas verkligen, bara att testa mig fram med lite olika grejer nu då och hålla tummarna {fingers-crossed}
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
instämmer till fullo (Y)
Jag använder alltid lite vetemjöl utrört i vatten när jag reder min burnsås och det fungerar alltid utmärkt. Blir den inte tillräckligt tjock är det bara att hälla i lite till och låta det puttra en stund, tills det blir lagom.
Lycka till!
Jag använder alltid lite vetemjöl utrört i vatten när jag reder min burnsås och det fungerar alltid utmärkt. Blir den inte tillräckligt tjock är det bara att hälla i lite till och låta det puttra en stund, tills det blir lagom.
Lycka till!
Exakt min åsikt,jag har snarare problem med att min sås blir för tjock men det är lätt fixat med lite grädde
(Y)vet ni vad dessa redningar kostar vad är det för fel på vetemjöl o vatten
Sätt mer mjöl i toppredningen! Jag mäter aldrig utan höftar alltid till det. Jag brukar göra redning på mycket mjöl och vätska så den blir nästan som välling och använder sedan så mycket av redningen som jag behöver - helt enkelt tills jag är nöjd med hur tjock såsen/stuvningen är.
(Y)vet ni vad dessa redningar kostar vad är det för fel på vetemjöl o vatten
Problemet med mjöl och vatten är att vissa av oss har problem med att få det tjockt på det sättet, jag lyckas mer eller mindre aldrig med det :)
Det absolut lättaste är att använda färdig maizena direkt i såsen , men effektivare är att röra i 1 tsk potatismjöl utblandad i lite vatten. Ett par matskedar vatten. Detta om du känner att du har probelm med bottenredning. Annars är det bara att köra lika delar mjöl + fett och därefter spä på tills konsistensen du önskar. Lycka till och träna på.
Det absolut enklaste är att använda maizena snabbredning, finns både för ljusa och mörka såser. Finns bland mjöl i butikerna. Bara att vispa i den kokande vätskan och det klumpar sig aldrig.
Ja och så blir det glutenfritt!